Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 7, 2009 in Misionari | 0 comentarii

Pr. Isidor Mârţ

isidormart1          În octombrie 2001 primeşte mandatul misionar din partea episcopului Petru Gherghel în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, iar în noiembrie 2001 pleacă în Kenya, la Maikona, dieceza de Marsabit, unde îşi desfăşoară activitatea misionară împreună cu părintele Eugen Blaj, aflat deja acolo de 2 ani.

          Activităţi misionare

          După o perioadă de perfecţionare a limbii engleze, în capitala ţării, la Nairobi, urmează în Tanzania un curs pentru însuşirea limbii locale – swahili. Rămâne în Kenya timp de 3 ani, lucrând cu dăruire în slujba celor mici şi săraci. Se întoarce în ţară în decembrie 2004, activând pentru o perioadă în parohia „Sfântul Nicolae”, Bacău și colaborând la Centrul misionar pentru animarea misionară în parohiile, școlile și grădinițele din dieceza noastră. În ianuarie 2006 revine în Africa, Kenya, lucrând în prezent alături de pr. Victor Osoloş şi pr. Eugen Blaj în misiunea din Maikona.

          Mărturii misionare

          “Bucuria apostolatului misionar pentru mine personal îşi are izvorul în faptul că oamenii de aici, păstrători ai tradiţiilor străvechi, sunt deschişi Evangheliei lui Cristos şi ne primesc cu bucurie să le vorbim despre Isus. De multe ori poţi vedea parcă şi prin ochii trupeşti cum Duhul Sfânt le pregăteşte inimile să-l accepte pe Isus în viaţa lor. De multe ori am fost invitat să mă rog împreună cu ei şi să le vorbesc despre Isus. În special copiii sunt aceia care fac primul pas, după care ei continuă să îi încurajeze şi pe ceilalţi să primească Vestea cea bună în inima lor. Se adeveresc aici Cuvintele Sf. Francisc Xaveriu: « Dacă vrei ca oaia să meargă după tine, trebuie să iei mieluşelul în braţe».(…) Mă bucur foarte mult că acest nou apostolat mă ajută să fiu cât mai aproape de oameni şi de greutăţile lor spirituale în cunoaşterea lui Isus.

          “Ucenicii, trimişi de Isus doi câte doi în localităţile pe unde avea el să treacă, ca să transmită Vestea cea Bună, s-au întors la Isus cu inimile pline de bucurie după ce au văzut pe viu cât de multe lucruri minunate a înfăptuit Dumnezeu prin ei. Tot la fel de mare este şi bucuria pe care mi-a oferit-o bunul Dumnezeu de a fi misionar, de a-L face cunoscut fraţilor şi surorilor noastre din Africa, care încă nu-l cunosc.

          Date de contact

Adresa: Maikona Catholic Mission
P.O. Box 10, Marsabit
60500 – Marsabit, Kenya

Tel:
Email: [email protected]

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *