Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 7, 2009 in Misionari | 0 comentarii

Pr. Catrinţaşu Marius-Gabriel

Pr.-Marius          În perioada 8 septembrie 2008-11octombrie 2008 urmează cursurile de formare din cadrul Centrului Misionar de la Verona, Italia. Pe 8 decembrie 2008 părăseşte România pentru o experienţă de 2 luni în Coasta de Fildeş, în misiunea Djebonoua. Reîntors în dieceza de Iaşi, până la primirea mandatului misionar pe data de 29 martie în parohia Bijghir din partea Preasfintitului Aurel Percă, a continuat sensibilizarea misionară, mergand în mai multe parohii pentru a prezenta situaţia din misiunea recent vizitată. Pe 2 aprilie 2009 se reîntoarce în Coasta de Fildeş pentru a continua misiunea începută în decembrie, alături de Pr. Gabriel Cimpoeşu.

          Activităţi misionare

          În ultimii ani s-a putut constata o creştere numerică considerabilă în ceea ce priveşte credincioşii catolici din misiunea Djebonoua, astfel încât activităţile s-au multiplicat şi diversificat. Misiunea are aproximativ 40 de kilometri pătraţi, include 53 de sate, 6 comunităţi mari şi încă 17 sate unde se organizează liturghia în cursul săptămânii. Din cei aproape 20.000 de locuitori, doar 1000 sunt botezaţi, restul fiind în mare parte animişti, musulmani sau protestanţi. Ne bucurăm de prezenţa multor mişcări atât spirituale cât şi formative cum ar fi, Legiunea Mariei, Renovabis, Scout, Acţiunea Catolică. Cei peste 40 de cateheţi ne susţin în formarea viitorilor botezaţi, prin diverse cateheze pregătitoare lunare. Biserica mare este în reconstucţie, diverse capele sunt în curs de refacere şi o capelă este în faza de proiect. Lucrăm atât pentru Biserica vie, cât şi pentru cea terestră.

          Mărturii misionare

          “În anul 1998 eram elev în clasa a XII-a la Seminarul mic. În timpul unei ore de Biblicum cu părintele Sescu Petrică, ascultându-l pe parintele vorbind cu mult entuziasm de sf. Paul, călătoriile sale, pericolele prin care a trecut pentru Cristos, în mintea mea s-a născut întrebarea: Oare nu pot fi şi eu misionar? Imediat după a venit şi răspunsul categoric: NU! Un timp a fost furtună în viaţa mea spirituală. Nu mă regaseam în nimic. Ajunsesem la concluzia că nu am vocaţie la Sf. Preoţie. Până într-o zi când, gândindu-mă la acelaşi Paul, am spus Da vieţii de misionar. Şi am găsit liniştea interioară de care aveam nevoie pentru a merge mai departe. Africa era un obiectiv foarte îndepărtat, dar nu am încetat să mă rog pentru darul de a fi misionar nicio clipă. După 10 ani de pregătire şi aşteptare am păşit pe pământul fierbinte al Africii, pentru a descoperi aici cele mai mari necesităţi ale răspândirii credinţei. Cred că tot ceea ce am acum cu mine adus de acasă este doar culoarea albă a pielii. În rest, aş vrea să cred că sunt un african care îi înţelege pe africani şi lucrează împreună cu ei şi pentru ei.”

          Date de contact:
Mission Catholique Morofe, BP 1699, YAMOUSSOUKRO, Cote D’Ivoire
Tel.: 00225 48381617
email:[email protected]

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *