Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 7, 2009 in Misionari | 0 comentarii

Pr. Victor Osoloş

victorosolos1          Îşi exprimă în trei rânduri dorinţa de a merge ca misionar în Africa, mai întâi în perioada studiilor teologice, apoi în anul 2001 şi în cele din urmă în 2004, când primeşte aprobarea din partea PS Petru Gherghel.

          Activităţi misionare

          În noiembrie 2004 primeşte mandatul misionar din partea episcopului Petru Gherghel şi pleacă pentru o primă perioadă de 3 ani în Kenya. În prezent activează în misiunea Maikona, în deşertul Chalbi, în mijlocul triburilor gabra şi borana, fiind foarte mulţumit de faptul că poate împărţi cu ei bucuriile şi necazurile vieţii simple din deşert. Misiunea din Maikona se află în partea de nord a Kenyei, într-un ţinut de deşert şi semideşert, cu o populaţie formată din mai multe triburi nomade care se ocupă cu păstoritul animalelor. Aici, împreună cu pr. Eugen Blaj şi pr. Isidor Mârţ vesteşte Evanghelia tuturor celor care nu o cunosc prin cateheze, prin celebrarea sfintei Liturghii, administrarea sacramentelor, organizând momente de rugăciune etc. Prin multe proiecte realizate în mod dezinteresat (grădiniţele şi clinica ambulatorie) vine în întâmpinarea necesităţilor educaţionale şi sanitare elementare ale populaţiei locale.

          Mărturii misionare

          “A merge pentru a lucra ca misionar într-o ţară subdezvoltată sau făcând parte din lumea a treia, este la prima vedere, o simplă aventură. Şi într-adevăr, misiunea rămâne o simplă aventură dacă nu se ţine cont de faptul că fie europeni, fie africani, toţi suntem fiii aceluiaşi Dumnezeu care ne-a răscumpărat prin Fiul său, că toţi facem parte din aceeaşi biserică şi că toţi suntem trimişi să dăm mărturie despre credinţa noastră. Întâlnirea cu oameni de o altă rasă, de o altă limbă, de o altă cultură înseamnă de fapt o îmbogăţire. Această bogăţie constă în faptul că, în timp ce îi cunoşti pe ei, te cunoşti mai bine pe tine şi implicit pe acelaşi Dumnezeu prezent în tine, preotul din România, şi în fiecare om, fie el chiar din Africa.

          “Cred că misionarismul nu este un moft, o aventură sau mai ştiu eu ce; este o datorie a fiecărui creştin. Totul depinde de cât de disponibil este fiecare şi de cât de mult vrea să ofere…, restul vine de la Dumnezeu.(…) Pot spune că cine merge în Africa va rămâne pentru totdeauna îndrăgostit de ea. De ce? Nu ştiu. Să încerce fiecare şi poate până la urmă va afla răspunsul.

          Date de contact

Adresa: Maikona Catholic Mission
P.O. Box 10, Marsabit
60500 – Marsabit, Kenya
Tel:
Email: [email protected]

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *