Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 26, 2006 in Argentina | 0 comentarii

Crăciun pe meleagurile Argentinei

Crăciun pe meleagurile Argentinei

          Ne aflăm doar la începutul anotimpului verii, cu zile călduroase de peste 40 grade C şi cu o umezeală ridicată. În luna ianuarie şi februarie temperatura ajunge până peste 50 grade C. Cine ar zice că vine Crăciunul? Cu toate acestea, perioada de pregătire a Solemnităţii Naşterii Domnului începe cu mult timp înainte de vreme, iar biserica noastră locală trăieşte în forma ei particulară acest mare eveniment.

          Ceea ce m-a impresionat foarte mult, cu şase ani în urmă, atunci când am ajuns pe aceste meleaguri, a fost faptul că în fiecare biserică, la 8 decembrie, Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, Ieslea (el pesebre) era pregătită cu toate personajele necesare; Maria, Iosif, pastorii, oiţele… dar fără Pruncul Isus. Această lipsă a Pruncului din Iesle nu este lipsită de semnificaţie. Intenţia pregătirii ieslei din care lipseşte Isus este aceea de a exprima într-un mod palpabil, concret, aşteptarea venirii Lui. Toţi, împreună cu Maria şi Iosif, Îl aşteptăm pe Fiul Tatălui.craciun_argentina_1

          În Noaptea Crăciunului, pruncul este adus în mod simbolic de către preot în procesiune în ieslea pregătită cu aproape o luna în urmă. De asemenea, în ziua de 8 decembrie toţi copiii de la cateheză vin la biserică cu câte o mică iesle pregătită în timpul orelor de cateheză, iar preotul binecuvântează atât aceste mici “căsuţe” aduse de către copii, cât şi ieslea pregătită în biserică. Astăzi, de pildă, am pregătit deja cu un grup de tineri ieslea din biserică.

          O altă formă de a se pregăti pentru naşterea lui Isus este punerea în scenă a Naşterii Domnului care se realizează cu trei zile înainte de Crăciun. La aceasta scenetă participă copii, tineri şi adulţi. Este un moment marcant din viaţa comunităţii parohiale. Fotografiile alăturate sunt realizate la aceste dramatizări. Prin aceste mici evenimente încercăm să aprofundăm şi să ne pregătim pentru celebrarea acestui mare mister al mântuirii noastre.craciun_argentina_3

          Vă urez Crăciun Fericit, iar Pacea pe care ne-o aduce Pruncul Isus, să domnească în inimile tuturor oamenilor. Multe salutari tuturor fraţilor misionari din lumea întreagă!

Sr. Matilda Suciu

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *