Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 15, 2014 in Locale | 0 comentarii

A început luna spiritului misionar

Nu a trecut mult timp de când a început luna octombrie, dar iată că spiritul său misionar începe să îşi facă simţită prezenţa în Dieceza de Iaşi. Cu toţii ştim că luna lui „brumărel” este luna Sfintei Fecioare Maria şi a rozariului, dar nu în ultimul rând luna misiunilor. Pentru a face cunoscut acest spirit misionar, pr. Florin-Petru Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan Iași,, împreună cu voluntarii săi au pornit spre Bacău.

     Prima oprire a fost în seara zilei de patru octombrie 2014 la biserica „Fericitul Ieremia Valahul”. Acolo a avut loc o Liturghie concelebrată, avându-l la centru pe pr. Florin Sescu, fiind urmată de un scurt filmuleţ despre stilul de viaţă al oamenilor şi în special al copiilor din Kenya, Ecuador şi Coasta de Fildeş. Veghea de rugăciune, rozariul misionar, rostit împreună cu o parte din copiii, tinerii şi adulţii parohiei a fost apogeul serii, bucuria de a ne ruga împreună pentru misionarii şi copiii din ţările în care merg şi activează aceştia rămânând singura bucurie pură ce nu poate fi întrecută de nimic.

     Imediat ce soarele a răsărit din nou, aceleaşi persoane au pornit spre biserica „Sfântul Nicolae” şi „Sfânta Cruce” tot din Bacău pentru a participa la sfânta Liturghie, pentru a continua prezentarea activităţilor şi a răspândi sentimentul de fraternitate faţă de fraţii noştri din zonele amintite, rugându-ne pentru ei. Ziua s-a încheiat cu sfânta Liturghie celebrată în parohia „

     La sfârşitul zilei am fost bucuroşi să vedem că în ochii tuturor celor ce au plecat acasă de la aceste celebrări se citea atât de multă compasiune faţă de situaţia de acolo, înţelegând în sfârşit efortul pe care îl depun misionarii noştri pentru a ajuta  copiii din acele zone. Copii care nu ştiu ce înseamnă să ajungi acasă de la şcoală şi să te aşezi obosit într-un pat comod pentru a te odihni. Copii a căror masă zilnică este o porţie de fiertură de porumb care este doar garanţia că vor ajunge şi ziua de mâine, că vor vedea şi a doua zi soarele şi vor merge din nou la şcoală, ceea ce constituie o bucurie adevărată pentru ei. Vor participa la Liturghiile celebrate de preoţii noştri care au aşa de multă grijă de ei rugându-se, jucându-se împreună, investind fondurile adunate de Centrul Misionar pentru a construi capele, internate, această hrană mai sus amintită şi multe altele.

     Vizitele nu se vor opri aici, urmând să fie vizitate şi alte parohii ale Diecezei de Iaşi până la sfârşitul acestei luni.

Rafaela Băețel

Voluntar CMD

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *