Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 27, 2014 in Diverse, Locale | 0 comentarii

Luna spiritului misionar – final

     În pregătirea Zilei Mondiale a Misiunilor din 19 octombrie, pr. Florin-Petru Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan, însoțit de grupul de voluntari ai centrului, a fost prezent în câteva parohii din Dieceza de Iași pentru a invita pe toți oamenii la rugăciune, în sprijinul tuturor misionarilor din lumea întreagă.

     Dacă în prima săptămână a lunii octombrie grupul a fost prezent în zona Bacău, mai exact în parohiile „Fericitul Ieremia”, „Sfânta Cruce” și „Sfântul Nicolae”, în cea de-a doua săptămână s-a îndreptat spre zona Roman. În seara de 11 octombrie a avut loc un moment de rugăciune și veghe misionară în  cadrul parohiei „Fericitul Ieremia” – Roman; iar în ziua următoare, duminică, 12 octombrie, au fost celebrate două sfinte Liturghii în cadrul parohiei „Înălțarea Domnului” din Sagna. Au fost prezentate în imagini realitățile țărilor de misiune și s-a subliniat necesitatea de a îmbrăca haina bunătății și a iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele pentru a ne bucura de ospățul ceresc. Voluntarii s-au ocupat de micul „colț african”, cu obiecte realizate de copiii din Kenya sau confecționate pentru copiii din Africa.

     Acest parcurs de rugăciune a continuat la Iași unde, în ajunul Zilei Mondiale a Misiunilor, ne-am adunat împreună pentru a participa la ora de veghe din catedrala „Adormirea Maicii Domnului”. Momentul a fost animat și susținut de tinerii parohiei „Adormirea Maicii Domnului”. Persoanele participante la acest moment au rămas impresionate de mărturia pr. Gabriel Cimpoeșu, care a oferit un interviu cu privire la realitatea misiunii din Coasta de Fildeș, și de momentul de adorație, când toți ne-am rugat în fața lui Isus din Sfânta Euharistie pentru fiecare dintre cele cinci continente și pentru misionarii din lumea întreagă.

     Aceste momente s-au întregit prin celebrarea sfintelor Liturghii din Ziua Mondială a Misiunilor: prima la ora 8,00 în catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, în cadrul transmisiunii Radio; iar cea de-a doua în cadrul parohiei „Sfântul Anton” din Iași. S-a simțit nevoia ca oamenii să vadă și să se cunoască realitatea țărilor de misiune, înțelegând că trebuie să ofere fiecăruia ceea ce i se cuvine – lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu și aproapelui ceea ce este al aproapelui.

     Centrul Misionar Diecezan mulțumește tuturor pentru susținerea pe care o oferă atât prin rugăciuni, cât și prin inițiative și sprijin financiar, pentru că doar așa reușește să-i ajute pe oamenii lipsiți de cele necesare: hrană, apă, adăpost, educație, loc de muncă, și să-i ajute pe copiii care nu au părinți și nici o speranță pentru viitor. Dumnezeu va răsplăti tuturor binele făcut!

Ana Petrina

Secretar CMD

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *