Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 26, 2016 in Impresii misionare, Kenya, Slideshow | 0 comentarii

KENYA – „Hăinuțe pentru copii…”

KENYA – „Hăinuțe pentru copii…”

Dragi prieteni,

În urmă cu câteva zile, s-a încheiat proiectul „Hăinuțe pentru copiii din Baqaqa”.

img_1602Centrul Misionar Diecezan Iași le mulțumește tuturor membrilor Acțiunii Catolice „Sfântul Iosif” din Iași și membrilor Acțiunea Catoilcă din Nocera (Italia) pentru sprijinirea acestui proiect. Le mulțumim pentru campania „Croitori de viitor” ce s-a întins pe o perioadă de mai multe luni de zile și a ajuns în cele din urmă să aducă bucurie copiilor din deșertul Chalbi, Kenya, mai exact, copiilor din Baqaqa. După ce la începutul lunii august s-a încheiat în mod oficial campania în România, pe data de 15 august, am ajuns în Kenya și am înmânat părintelui Claudiu Iștoc suma bani necesară achiziționării hăinuțelor. Ne bucurăm să vedem fotografiile care arată proiectul dus până la capăt.img_1588

Cred că fiecare moment, fiecare efort și fiecare participare a meritat. Vă transmitem gândurile părintelui Istoc Claudiu, misionar în Maikona, Kenya, persoana care s-a ocupat de predarea hăinuțelor:

“Adevăr va spun: tot ce ați făcut unuia dintre fratii mei cei mai mici, mie mi-ați făcut” (Mt 25,40)

Când soarele reușește sa-si trimită razele sale strălucitoare printre multimea de nori si ceata deasa de pe dealurile localităților Badha Hurri si Baqaqa (din parohia Maikona – Kenya) este “sărbătoare” si moment de bucurie. In acele img_1587momente, toți locuitorii acestei zone, simt nu numai caldura naturală dar si privilegiul protecției divine. Astfel s-ar putea descrie ziua in care grupul copiilor din școala de la Baqaqa au primit un dar mult dorit si apreciat: uniforme școlare.
După ce profesorii au ajutat cei 52 de copii sa îmbrace pentru prima data uniforma-cadou se putea citi pe fata fiecărui copil bucuria si fericirea unui vis împlinit la care, probabil, nu mai sperau, deoarece familiile lor foarte sărace nu dispun de posibilități financiare ca sa le ofere așa ceva.
Acest proiect a fost sponzorizat de tinerii si copiii din Acțiunea Catolica din dieceza de Iași si de Centrul Misionar Diecezan IASI.
Din partea copiilor si a profesorilor din Baqaqaimg_1583 transmitem multe multumiri binefăcătorilor pentru acest proiect realizat si avem convingerea ca gestul lor de generozitate va fi răsplătit înmiit de Dumnezeu.

Școala din Baqaqa este una din cele șapte scoli catolice ale misiunii catolice Maikona, iar in toate aceste scoli sunt 1450 elevi (nu toți elevii sunt catolici).”

Centrul Misionar Diecezan mulțumește tuturor celor care sprijină misiunile Diecezei de Iași!

Dumnezeu să răsplătească tuturor cum știe el mai bine!

 

pr. Florin Petru Sescu

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *