Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Aug 21, 2016 in Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Intâlnire misionară la Traian – Centrul „Gaudium et Spes” (2-4 Septembrie 2016)

Intâlnire misionară la Traian – Centrul „Gaudium et Spes” (2-4 Septembrie 2016)

Afis Copilaria Misionara„Suntem invitați toți să “ieșim”, ca discipoli misionari, fiecare punând în slujbă propriile talente, propria creativitate, propria înțelepciune și experiență în ducerea mesajului duioșiei și compasiunii lui Dumnezeu întregii familii umane. În virtutea mandatului misionar, Biserica se îngrijește de cei care nu cunosc evanghelia, pentru că dorește ca toți să fie mântuiți și să ajungă să trăiască experiența iubirii Domnului.”

(Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a 90-a Zi Mondială a Misiunilor)

 

Dragi frați și surori în Cristos,

 

Centrul Misionar Diecezan are deosebita bucurie de a vă invita să luați parte la întâlnirea de formare și animare misionară care va avea loc în zilele de 2-4 Septembrie la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian.

Tema și Moto: Întâlnirea va avea tema „Misionari ai păcii în simplitatea inimii”, având ca moto „Eu sunt vița cea adevărată” (In 15,10). Tema și motoul sunt inspirate din Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a 90-a Zi Mondială a Misiunilor și din necesitatea lumii de astăzi de a căuta pacea și izvorul ei.

Scopul: Aceste zile de formare se înscriu în dorința Oficiului pentru misiuni de a anima și de a implica copiii în marea operă misionară a Bisericii, Copilăria Misionară, ce a prins contur la Paris în data de 19 mai 1843 din inițiativa episcopului de Nancy, monseniorul Charles Auguste de Forbin-Janson. Episcopul, mișcat de mărturiile misionarilor chinezi cu privire la drama copiilor din acea vreme, le-a cerut copiilor din Franța să se roage pentru copiii din lumea întreagă, mai ales pentru cei din China, și să se implice în acte concrete de caritate. Actualmente Copilăria Misionară este răspândită în peste 150 de țări.

Destinatari: Această întâlnire de formare se adresează persoanelor consacrate și laicilor care-și propun să se implice în activitatea misionară împreună cu copiii, și doresc să le transmită acestora rolul fundamental pe care îl au în construirea păcii și ajutorarea fraților, prin rugăciune și gesturi concrete. Împreună cu invitații noștri, vrem să descoperim provocările și oportunitățile actuale în munca cu copiii, precum și posibilitățile pe care le avem de a forma și maturiza conștiința copiilor în înțelegerea lumii și a rolului lor în planul lui Dumnezeu.

Înscrieri: Dacă doriți să participați, vă rugăm să ne contactați până luni 29 august, via email – [email protected] sau telefonic – 0765485514 pr. Florin-Petru Sescu, 0742287764 Ana Petrina. Contribuția personală este de 60 de lei. Cazarea și masa costă mai mult, dar ne încredem în Dumnezeu care are grijă de toate.

Vă așteptăm cu drag și vă mulțumim anticipat pentru disponibilitate.

 

Pr. Florin-Petru Sescu

Responsabil al Centrului Misionar Diecezan Iași

 

 

Programul întâlnirii

 

Vineri, 2 septembrie

16.00 Sosiri și cazări

18.30 Sfânta Liturghie

19.30 Cina

20.30 Seară de cunoaștere – jocuri

 

Sâmbătă, 3 septembrie

8.00 Sfânta Liturghie

9.00 Micul Dejun

10.00 Deschiderea oficială –  Pr. Florin-Petru Sescu

10.20 „Provocări și oportunități actuale în munca cu copiii”

invitat – Prof. Dr. Alois Gherguț (profesor la Facultatea de Psihologie UAIC Iași)

11.40 Pauză

12.00 Masă rotundă cu întrebări și activități practice

13.00 Prânz

13.40 Întâlnire cu Preasfințitul Aurel Percă

14.00 Odihnă

 

15.00 „Copilăria misionară – Istoric și proiecte”

pr. Florin-Petru Sescu (responsabil al Centrului Misionar Diecezan Iași)

16.00 Pauză

16.20 Ateliere practice

18.20 Adorație

19.00 Cina

20.00 Rugăciune de seară

20.20 Serată împreună

 

Duminică, 4 septembrie

8.00 Mic dejun

9.00 Concluzii finale

10.00 Sfânta Liturghie

11.00 Plecările

 

 

Vă așteptăm!

Centrul Misionar Diecezan Iași

 

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *