Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 6, 2016 in Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

„Misionari ai păcii în simplitatea inimii” – Întâlnirea de animare misionară

„Misionari ai păcii în simplitatea inimii” – Întâlnirea de animare misionară

În perioada 2-4 septembrie a avut loc la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian o întâlnire de animare misionaDSC_7462ră, având drept temă „Misionari ai păcii în simplitatea inimii”. Această întâlnire se înscrie în încercarea Centrului Misionar Diecezan Iași de a revigora spiritul misionar în rândul copiilor, prin rugăciune și animare misionară.

Participanții, reprezentați de persone consacrate și tineri, au ajuns cu entuziasm la Traian, dornici de a afla cât mai multe despre activitatea misionară de până acum în rândul copiilor. În prima seară, după ce au participat la Sfânta Liturghie și cină, participanții au avut ocazia să se cunoască între ei datorită unei serate de cunoaștere organizată de voluntarii Centrului Misionar Diecezan presărată cu jocuri, cântece și multă voie bună.

A doua zi, dis-de-dimineață, au început activitățile prin participarea la Sfânta Liturghie și apoi s-au pus pe treabă. După deschiderea oficială făcută de Pr. Florin-Petru Sescu, responsabilul Centrului Misionar Diecezan Iași, au aflat care sunt provocările și oportunitățile actule pe care le întâlnesc în munca cu copiii, mulțumită intervenției profesorului Alois Gherguț, profesor la Facultatea de Psihologie UAIC Iași. Astfel, au descoperit că un copil este asemenea unei flori și DSC_7344în funcție de felul în care au grijă de el, va deveni, mai târziu, o plantă ofilită, uscată sau o floare plină de viață. După prezentare, profesorul le-a dat o sarcină participanților, aceea de a reprezenta printr-un desen relația MISIUNE-COPIL-IUBIRE. Desenele realizate au fost pline de semnificație, fiecare echipă fiind apreciată pentru modul în care a lucrat în grup și a realizat activitatea propusă.

După masa de prânz, voluntarii CMD, surorile și tinerii au primit cu bucurie vizita Preasfințitului Aurel Percă, care i-a felicitat pe toți pentru inițiativă. A amintit de experiența sa în zonele de misiuni și despre necesitatea tuturor de a se implica în această operă de evanghelizare, o operă ce este susținută de inițiativele locale și de animarea misionară în mijlocul oamenilor. După o fotografie de grup, Preasfințitul Aurel Percă le-a urat succes tuturor celor prezenți.

După pauza de prânz bine meritată, în care fiecare și-a încărcat bateriile, a doua parte a zilei a început cu prezentarea Copilăriei DSC_7502Misionare de către Pr. Florin-Petru Sescu. Participanții au aflat istoricul acestei mișcări în mijlocul copiilor, când a fost fondată, în ce condiții și cu ce scop. Părintele nu s-a mulțumit doar cu simpla prezentare a inițiativei, le-a oferit celor prezenți metode prin care să îi anime pe copiii din parohii, care s-au materializat în 4 ateliere: Cateheză și Teatru, Bansuri, Jocuri și Hand-made. Participanții, împărțiți în 4 grupe reprezentând continentele: America, Africa, Asia și Oceania, au luat parte rând pe rând la fiecare atelier și au primit cu entuziasm tot ce le-a fost prezentat. Ziua s-a încheiat cu o serată plină de jocuri, bansuri, cântece, distracție și, desigur, cu o rugăciune de mulțumire.

Ultima zi, care a venit repede, a adus cu sine concluziile întâlnirii. S-au adresat întrebări și s-au oferit sfaturi, s-au ridicat probleme și s-au căutat soluții pentru unele situații, iar după Sfânta Liturghie de mulțumire, participanții au primit câte o brățară din Kenya, binecuvântată de preasfințitul Aurel Percă și s-au îndreptat spre case cu încredere și dorința de mai mult.

DSC_7881Le mulțumim tututror pentru participare și ne dorim să vedem cum această inițiativă ia viață în cât mai multe locuri, pentru că îi putem ajuta prin rugăciune și gesturi mici pe cei aflați la depărtare.

Mulțumim echipei de organizare a Centrului Misionar Diecezan, în special celor care au susținut, prin prezența și implicarea lor, această întâlnire: Ana Petrina, Roberta Diana Diac, Diana Baratu, Letisia Andrici, Ana-Maria Păuleț, Luminița Bulai, Faustina Păuleț, Andrei Antonio Robu, Daniel Alin Vasile.

 

Ana-Maria Păuleț

voluntar CMD

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *