Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 4, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Proiecte, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 23-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 23-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 23-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe toți, de la cei mai mici la cei mai mari, să fie atenți la faptele fraților lor și să-i ajute să se îndrepte. Îndreptarea frățească este o datorie a tuturor membrilor Bisericii, iar pentru aceasta trebuie să folosească cele patru reguli de aur ale îndreptării creștine. Cel care este indiferent și nu dorește să-l ajute pe fratele său devine complice la păcatul și osândirea lui.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Nimeni nu se poate mântui singur. Iar datoria de a-i ajuta pe frați să se întoarcă și să redescopere calea lui Dumnezeu, face parte din obligațiile unui membru al Bisericii mele. Prin neascultare, natura umană a fost supusă păcatului și greșelii, a fost expusă îndepărtării de Dumnezeu; de aceea, invitația mea de astăzi este aceea de a-i ajuta pe cei din jur să se îndrepte. Cel care este indiferent și nu dorește să-l ajute pe fratele său devine complice la păcatul și osândirea lui.

Acesta este mesajul fragmentului evanghelic pe care tocmai l-am urmărit.

Dragii mei, dacă vreți să contribuiți la fericirea celor din jur, atât din punct de vedere pământesc, cât și din punct de vedere spiritual, ceresc, atunci trebuie să vă implicați în îndreptarea fraților voștri. Știu că îndreptarea e un lucru destul de greu și de multe ori generatoare de supărări, discuții și certuri. Pe de o parte, pentru că fiecare dintre voi greșește, iar pe de altă parte, pentru că cel care este corijat se poate simți ofensat. Totuși, cu răbdare și bunătate, cu tact și iubire, gândindu-vă la ceea ce este mai bine pentru cel de lângă voi, veți reuși să comunicați cu el.

Când veți dori să atrageți atenția unei persoane pentru că a greșit, e bine să vă gândiți la cele patru reguli de aur ale îndreptării creștine:

– orice atenționare trebuie făcută din iubire;

– orice atenționare trebuie făcută cu smerenie și blândețe, fără niciun aer de superioritate;

– orice atenționare trebuie făcută din grijă față de aproapele și nu din orgoliu;

– orice atenționare trebuie făcută fără a-i aduce niciun prejudiciu, fără a-i face nici un rău.

A mă urma pe mine implică părăsirea drumului indiferenței și a-i ajuta pe cei din jur. Acesta este drumul evanghelizării. Cereți-mi ajutorul în rugăciune, iar eu vă voi ajuta să construiți Împărăția Cerurilor pe pământ, găsind calea cea mai bună de a vă întoarce la mine și de a fi mântuiți.

Dragii mei, vă încredințez datoria de a-i ajuta pe frații voștri!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru cei care aleg să nu fie indiferenți față de educația copiilor și, cu bunătate, îi ajută pe cei mici să se îndrepte și să fie mai buni înaintea lui Dumnezeu:

Doamne, tu ne ceri tuturor să nu rămânem indiferenți în fața păcatului și a greșelilor din lume. Când ne va fi greu să atragem atenția și să îndreptăm, binecuvântează-ne, dă-ne înțelepciune și curaj. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *