Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Aug 28, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 22-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 22-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 22-a  Duminici din Timpul de peste an.

Tinerii sunt invitați să conștientizeze faptul că Isus Cristos a venit în lume ca să se jertfească, să se dăruiască. Asemenea unei candele, el se consumă până la final pentru a lumina și a da căldură. Domnul îi mai face conștienți că pentru a ajunge la gloria învierii, el trebuie să treacă prin suferință și moarte, iar discipolii săi trebuie să-l urmeze. A evita patima înseamnă a gândi asemenea oamenilor și nu asemenea lui Dumnezeu.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de smerenie!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Urmează pe Cristos nu doar la Înviere, ci și la purtarea Crucii.” – Patericul egiptean

– Fragmentul evanghelic de astăzi prezintă două puncte importante: 1. Isus vorbește pentru prima dată despre patima și moartea sa iminentă; 2. Isus îi avertizează pe discipoli că trebuie să-l urmeze pe drumul crucii.

– Domnul îi face conștienți că pentru a ajunge la gloria învierii el trebuie să treacă prin suferință și moarte, dar apostolii, chiar și Petru, nu înțeleg că Mesia a venit în lume ca să se jertfească, să se dăruiască, asemenea unei candele care se consumă până la final, pentru a lumina și a da căldură. A evita patima înseamnă a gândi asemenea oamenilor și nu asemenea lui Dumnezeu.

– Discursul lui Isus este dur și îi face conștienți pe toți că trebuie să-l urmeze purtând crucea. Le amintește că înainte de toate ei rămân discipoli. Chiar Petru, care a fost investit cu autoritate, este mustrat „Mergi în urma mea”, deoarece înainte de a fi „piatră”, el este discipol. Discipolul care nu ascultă este asemenea celui rău în aroganța sa.

– Pare destul de dificil pentru om să se ridice la înălțimea planurilor divine. Crucea rămâne o sublimă nebunie, al cărei mister, pentru a-l înțelege și insera în viața proprie, trebuie să ai în inimă puterea și harul lui Cristos, să fii în comuniune cu el, cu gândirea sa, cu iubirea sa.

Pentru reflecție personală:

– Pentru a fi discipol cu adevărat nu e suficient să-l cunosc pe Isus Cristos, ci trebuie să-mi iau crucea și să trec prin moarte cu el, pentru a ajunge la înviere. Mă întreb:

– Accept cu mult curaj exigențele vieții de credință? În fața încercărilor mă revolt sau îi cer ajutorul lui Dumnezeu? Îi cer lui Dumnezeu să mă asculte sau îl ascult?


Gând misionar:

Mă rog pentru noi, creștinii:

Doamne, de multe ori credința noastră este atât de slabă încât opunem rezistență planului tău pentru noi. De multe ori și noi, asemenea lui Petru, îți cerem să asculți de noi și să uiți de planurile tale. Ajută-ne să nu ne lăsăm tentați de ispitele lumii, ci, ca adevărați discipoli, să știm să discernem ceea ce este bun și plăcut ție. Ajută-ne să ne ducem crucea asemenea lui Cristos, izvor de inspirație pentru alegerile noastre zilnice. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *