Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 12, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a 11-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini – Duminica a 11-a din Timpul de peste an

Continuăm proiectul „Evanghelia în imagini” și punem la dispoziția copiilor, a familiilor și a celor care se ocupă de cei mici, foaia duminicală pentru cea de-a 11-a Duminică din Timpul de peste an.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu


Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici


Dragii mei,

Iată-ne din nouă împreună pentru câteva momente.

Timpul Pascal s-a încheiat și cred că ați remarcat la sfânta Liturghie că preotul nu mai poartă nici haina albă ca în timpul Pascal, nici cea roșie ca de Rusalii, ci haina verde. Verdele, semnul speranței și al perseverenței în drumul credinței, este folosit în Timpul de peste an.

După aceste mici amănunte legate de timpul liturgic și culoarea specifică, vă invit să descoperim ce ne spune fragmentul evanghelic din duminica aceasta. Voi cei mici, ca și toți oamenii de pe pământ, sunteți familia mea pe care o iubesc. Ceea ce vă ține uniți și vă dă curaj pe drumul vieții este speranța că eu am învins răul, am înviat și că sunt mereu cu voi. Însă nu toți oameni au reușit să audă acest mesaj de speranță, de aceea sunt triști și descurajați în fața încercărilor ce apar în viață.

Cunoscând acest lucru, mi-am dorit să-i aduc pe oameni cât mai aproape de mine și de mesajul meu de speranță, să-i încurajez. Dar pentru că sunt mulți și nu reușesc să ajung la toți, am ales 12 apostoli care să mă ajute. De ce 12? Pentru că 12 erau triburile lui Israel, poporul în care m-am născut, am crescut și căruia i-am predicat prima dată.

Ați auzit numele apostolilor și mă bucur că nu sunt uitați; nici numele voastre nu vor fi uitate dacă veți fi și voi apostolii mei. Urmașii direcți ai apostolilor astăzi sunt episcopii și, prin intermediul lor, preoții. Dar apostoli în sens larg sunt toți cei care pun în aplicare misiunea lui Cristos, aceea de a învinge răul și de a predica Evanghelia. Între cei aleși pentru această misiune, unul a fost amintit primul: sfântul Petru. Urmașul sfântului Petru este astăzi Sfântul Părinte, Papa Francisc de la Roma, el având datoria de a veghea la unitatea Bisericii și la unitatea misiunii ei.

Apostolii, și după ei, papii, episcopii, preoții și oamenii credincioși au știut să facă să crească familia mea pe pământ, adică Biserica universală, formată din Bisericile locale – diecezele, la rândul lor având la bază comunitățile parohiale, ce se compun din familiile întemeiate după voința mea.

Dragii mei voi sunteți astăzi, împreună cu episcopul, apostolii mei.

Duceți speranța iubirii și a mântuirii mele până la marginile pământului.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru oamenii „istoviți și părăsiți” din lume care, din cauza greutăților, cad de multe ori în descurajare:

Doamne Isuse, tu dorești ca mesajul tău de iubire să ajungă la toți oamenii de pe pământ. Insuflă tuturor oamenilor generozitatea și curajul de a-i ajuta pe cei descurajați și părăsiți, iar în secerișul tău continuă să trimiți preoți buni care să ducă mai departe misiunea ta în lume. Amin

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *