Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 12, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 11-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 11-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia își continuă apariția. Duminica aceasta, a 11-a din Timpul de peste an, invitația pentru tineri este aceea de a citi fragmentul evanghelic și de a se întreba ce anume ar aștepta Dumnezeu de la ei pentru Biserică și pentru lumea atât de „istovită și părăsită”. Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.cmdiasi.ro și www.ercis.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video:
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Materialul pregătit sperăm să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru SescuMaterialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici


Aprofundez

Fără Isus Cristos nu am ști ce înseamnă existența noastră, nici scopul final, nici Dumnezeu, nici noi înșine.”Blaise Pascal

– Fragmentul evanghelic invită la conștientizarea faptului că toți creștinii sunt misionari ai lui Cristos, pentru că „secerișul este mare, însă lucrătorii sunt puțini”.

– Importantă în context este rugăciunea, invocarea lui Dumnezeu, izvorul numeroaselor vocații din lume. El să sădească pe mai departe în inimi chemarea de a-l urma și de a sluji. Rugăciunea va trezi de asemenea în cei ce se roagă conștiința că toți, fără excepție, au datoria de a fi lucrători.

– Prin compararea mulțimilor cu oile obosite și părăsite sau chiar cu recolta care riscă să se piardă, Domnul vrea să sublinieze urgența acestei misiuni. El  le încredințează apostolilor misiunea de a merge în ajutorul oamenilor, arătându-le bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu, și cât de aproape este împărăția de ei.

– Ucenicul are datoria de a ieși din lumea sa restrânsă, de a deschide ochii și,  privind la sine și la alții, să fie cuprins de milă față de cei mai sărmani. Conștient fiind de darurile primite în mod gratuit, va simți dorința de a-l face cunoscut pe Cristos și Evanghelia sa înaintea oamenilor, cu disponibilitate și generozitate.

Pentru reflecție personală:

– Domnul, prin Botez, ne-a făcut o împărăție de preoți, misionari plini de zel în a vesti și a sluji. În schimb, mulți dintre noi, închiși fiind în indiferența de zi cu zi, stăm nemișcați și reci pentru că am pierdut sensul apostolatului.

– Eu pot fi lucrător? În fața oamenilor de astăzi, obosiți, deznădăjduiți și dezorientați, ce sentimente am? Mă rog? Am încurajat pe cineva să fie apostol?


Gând misionar:

Mă rog astăzi pentru Biserica Universală:

Doamne Isuse, tu ne chemi pe fiecare, indiferent de condiția și starea noastră, pentru a mărturisi bucuria de a te cunoaște și de a te urma, iubind și consolând inimile pe care le întâlnim în jurul nostru. Tu ești păstorul care ne conduci la pășunile bucuriei adevărate, la apele în care ne reîmprospătăm și în care ne găsim fericirea. Dă-ne mereu vigoarea credinței și elanul carității pentru a dărui gratuit ceea ce gratuit am primit. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *