Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 14, 2020 in Articole, Evanghelia Duminicală, Proiecte, Slideshow | 0 comentarii

Centrul Misionar Diecezan: #SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a a Paștelui

Centrul Misionar Diecezan: #SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a a Paștelui

„Evanghelia are două destinații care sunt legate: prima, a trezi credința, și aceasta este evanghelizarea; a doua, a transforma lumea după planul lui Dumnezeu, și aceasta este însuflețirea creștină a societății.” – Papa Francisc.

Centrul Misionar Diecezan Iași continuă proiectul #SundayChallengeEvanghelia, invitându-i pe tineri să citească evanghelia și gândurile propuse pentru fiecare duminică. Materialul poate fi descărcat săptămânal de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

 1. Evanghelia duminicii în format video, ce ne invită să:
  1. Vizualizăm textul evangheliei din duminica respectivă ;
  1. Medităm câteva clipe la fragmentul evanghelic;
  1. Vorbim cu Dumnezeu pentru câteva secunde în rugăciune;
  1. Ne gândim la o propunere în contextul evangheliei.
 2. O foaie duminicală de însoțire, împărțită în 7 puncte:
  1. Rugăciunea de început – Mă rog;
  1. Fragmentul evanghelic – Evanghelia;
  1. Alegerea unui cuvântul sau a unei expresii – Ce m-a atins?;
  1. Explicații despre text – Aprofundez;
  1. Cuvinte pentru tineri – Scrisoare;
  1. Intenție misionară – Gând misionar;
  1. Spațiu pentru imaginație și implicare – Devin creativ.

Astăzi postăm fragmentul evanghelic din cea de-a 6-a Duminică din Timpul Pascal și sperăm ca materialul oferit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale formate pe rețelele de socializare.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr Florin-Petru Sescu

Aprofundez

– Isus le spune ucenicilor că iubirea față de Dumnezeu și credința în El se dovedesc prin păzirea poruncilor. Cine crede, iubește și cine iubește, păzește poruncile. Iubirea conduce omul să împlinească ceea ce este corect și bun, îl ajută să-și călăuzească viața.

– Plecarea lui Isus lasă amărăciune în sufletul discipolilor, iar descurajarea venită din părăsire este uneori mai devastatoare decât orice luptă. Isus este conștient de situația ucenicilor și promite un Mângâietor, care va asista, proteja, călăuzi și apăra, oferind înțelegerea deplină a Evangheliei. Duhul Adevărului va fi greu de văzut și recunoscut, însă, va putea fi perceput în intențiile bune, în capacitatea de a iubi, de a ierta, de a face pace, de a fi generoși. El este Duhul invizibil ce se transpune în gesturi vizibile.

– Nu rămânem orfani. Cei credincioși continuă să se simtă, prin iubire, în comuniune cu Isus. Dumnezeu este Iubire, adică atenție, grijă, ascultare, milă, iertare, vindecare, ajutor… Când punem în practică toate acestea, locuiește în noi Iubirea, Tatăl și Fiul și Sfântul Duh.

Pentru reflexie personală:

1. Deși speranța este specifică tinerilor, mulți o pierd, căzând în descurajare și căutând tot felul de mângâieri, multe nocive. Isus trimite pe Duhul Sfânt ca toți să se simtă însoțiți și încurajați, nicidecum abandonați.

2. Dacă a fi creștin înseamnă a fi ai lui Cristos, de ce ne comportăm de parcă nu am mai aparține nimănui și nimeni nu ne însoțește? Pe mine cine mă însoțește? Iubesc…?

Intenția Misionară

Mă gândesc la copiii și tinerii orfani din lume, mai ales la cei din misiuni:

Doamne, fă ca fiecare să se simtă iubit și să vadă, în cuvintele și gesturile concrete ale aproapelui, prezența unui Tată care are grijă și nu abandonează niciodată. Trimite însoțitori care să le fie aproape, oferindu-le apă, hrană, adăpost, speranță. Duhule Sfinte, ajută-mă să trăiesc în prezența ta, sperând mai mult. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Foaia duminicală poate fi descărcată itegral dând clik aici

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *