#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 23-a din Timpul de peste an
Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 23-a Duminici din Timpul de peste an.
Tinerii sunt invitați să descopere importanța comuniunii și responsabilitatea care izvorăște din aceasta. Așa cum pentru Dumnezeu fiecare persoană este importantă, obiect al iubirii divine, la fel și tinerii trebuie să aibă grijă unii față de alții. Buna conviețuire presupune atât corectarea fraternă cât și rugăciunea comunitară.
Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:
- Evanghelia în format video;
- O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.
Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.
Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.
Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici
Duminică binecuvântată și plină de bunătate!
Pr. Florin-Petru Sescu

Aprofundez
„Înainte de orice, fiți buni, bunătatea îi dezarmează pe cei mai mulți oameni.” – Henri Lacordaire

– Fragmentul reunește câteva norme cu privire la relațiile dintre membrii comunităților creștine. Așa cum pentru Dumnezeu fiecare persoană este importantă, obiect al iubirii divine, la fel discipolii trebuie să aibă grijă unii față de alții.
– Unele norme se referă la comportamentul ce trebuie adoptat față de frații care au greșit sau sunt în eroare; se cere discreție, răbdare și delicatețe pentru a-i reabilita. Corectarea fraternă se realizează în trei faze: cea personală – inspirată din iubirea față de aproapele; cea cu martori – are în vedere încercarea de a aduce persoana la adevăr; cea comunitară – persoanei îi este amintită responsabilitatea pe care o are față de comunitate, față de ceilalți frați.
– Alte norme privesc rugăciunea comunitară și puterea ei mare de mijlocire. Rugăciunea comunitară garantează prezența lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor și aduce după sine unitate și sintonie, creează armonie în diversitate.
Pentru reflecție personală:
– Sunt conștient că pentru ca în comunitate să domnească adevărul, pacea, bucuria și sfințenia fiecare trebuie să se implice, să-și aducă aportul său. Mă întreb:
– Câtă grijă și răbdare am față de cei din jur? Mă rog împreună cu comunitatea?
* Adaos – Cele patru reguli de aur ale îndreptării creștine: 1. Orice atenționare trebuie făcută din iubire; 2. Orice atenționare trebuie făcută cu smerenie și blândețe, fără superioritate; 3. Orice atenționare trebuie făcută din grijă față de aproapele și nu din orgoliu; 4. Orice atenționare trebuie făcută fără a-i aduce niciun prejudiciu, fără a-i face niciun rău.

Gând misionar:
Mă rog pentru Biserică și pentru comunitatea internațională:
Doamne, Tu care ne asculți atunci când ne adunăm împreună în numele Fiului tău, dă-ne o inimă și un duh nou care să ne facă mai atenți și mai sensibili față de toți frații noștri. Creează circumstanțele prin care să aibă loc o întâlnire autentică cu cel care a greșit, nu pentru a-l învinovăți, ci pentru a crește împreună, pentru a ne ajuta reciproc să atingem iertarea, împăcarea, pacea pe care numai tu poți să ne-o oferi. Amin.
Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…