#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 15-a din Timpul de peste an
Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă și a ajuns la fragmentul evanghelic al Duminicii a 15-a din Timpul de peste an.
Parabola semănătorului îi invită pe tineri la o introspecție cu privire la rodul pe care l-au adus în viața lor. Cuvântul lui Dumnezeu a fost însămânțat în ei prin părinți, rude, preoți sau persoane consacrate și ar trebui să aducă rod; cu toate acestea, încercările și greutățile vieții transformă pământul vieții lor într-unul arid care nu vrea să mai primească nimic, mersul lumii și preocupările ei devenind buruienile și intemperiile care înăbușă sau ofilesc semințele abia răsădite. Tânărul e invitat să se întrebe: Ce fel de pământ am pregătit pentru sămânța Cuvântului lui Dumnezeu?
Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:
- Evanghelia în format video;
- O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.
Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.
Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.
Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici
Duminică binecuvântată și plină de roade bune!
Pr. Florin-Petru Sescu

Aprofundez
„Pământul nu este numai casa noastră, dar și casa lui Dumnezeu.” – Papa Francisc

– Tema de fond fiind cea a Împărăției, toată atenția se mută de pe semănătorul care aruncă sămânța, pe pământul care ar trebui să primească sămânța și să aducă rod. Pământul bun este reprezentat de cei care îndepărtează din viața lor tot ce împiedică primirea, pătrunderea și rodnicia cuvântului lui Dumnezeu.
– Sămânța aruncată cade peste tot. Rodnicia pământului devine responsabilitatea ucenicului: a) a elimina răutatea care răpește „ceea ce s-a semănat în inima lui” – locul din care pornesc deciziile, judecățile și gândurile; b) a înfrunta încercările, persecuțiile, inconstanța pentru a nu pierde ceea ce s-a sădit; c) a nu lăsa preocupările lumii și gândurile deșarte să sufoce sămânța cuvântului.
Pentru reflecție personală:
– Tinerețea este vârsta implicării personale. La această vârstă se experimentează entuziasmul și descurajarea, succesul și nereușitele, bucuria și încercările. Pentru a le depăși pe toate și pentru a aduce rod se cere disponibilitate, constanță, muncă.
– Cum primesc sămânța aruncată? Care este rodul pe care l-a adus pământul meu?

Gând misionar:
Mă rog astăzi pentru tot Pământul:
Doamne, Tu care ai semănat cu generozitate în inimile tuturor cuvântul Tatălui, dă-ne o inimă primitoare și ascultătoare pentru a înțelege și a urma învățăturile Tale. Ajută-ne să cultivăm în noi semințele bunătății, ale iertării, ale păcii și dă-ne putere să nu ne descurajăm atunci când vedem că pământul pare neroditor, deoarece fiecare om se confruntă în drumul vieții cu spini, buruieni și pietre. Fă să crească în noi dorința de a deveni un pământ roditor. Amin.
Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…