Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jul 10, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a 15-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini – Duminica a 15-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” își continuă apariția și a ajuns la Duminica a 15-a din Timpul de peste an.

Textul evanghelic din această duminică îi invită pe copii, părinți, bunici și toți cei care se ocupă de cei mici să privească la propria viață ca la un pământ încredințat de Dumnezeu. Datoria omului este să se îngrijească de acest pământ și să-l facă să aducă rod. Fiecare trebuie să se întrebe: Am pregătit pământul pentru a primi sămânța aruncată de Domnul? Am îndepărtat pietrele, buruienile și tot ceea ce poate afecta sămânța?

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de roade bune!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Iată-ne din nou împreună. Sunt bucuros că ați ales, pentru câteva momente să lăsați cuvintele Sfintei Scripturi, sămânța bună, să pătrundă în inima voastră.

Dacă veți deschide Biblia, în primele pagini, cele ale Genezei, veți vedea că omul a fost format din pământ. Despre acest pământ vorbește evanghelia de azi. Imaginea biblică spune că omul are la originea sa un pământ bun din care l-am format și asupra căruia am suflat duh de viață. Omul trebuie să se îngrijească de acest pământ.

Atunci când călătoriți vedeți în jurul vostru întinderi mari de pământ cultivat, îngrijit și frumos, dar și pământ plin de buruieni sau fără nimic pe el. Diferența dintre ele este făcută de structura terenului și de modul în care el a fost îngrijit. Când o bucată de pământ este curată și îngrijită de cineva, ea aduce rod și oferă hrană; dar când pământul este părăsit, neîngrijit, plin de pietre sau buruieni, atunci pământul nu mai aduce rod și nici nu poate hrăni pe nimeni. Același lucru se întâmplă și cu sufletul omului atunci când el este neîngrijit, plin de pietre și buruieni.

Dragii mei, atunci când v-ați născut, toți ați fost asemenea unui pământ bun, în care s-a aruncat sămânța cea bună. Dacă la început mama, tata, rudele, preoții și persoanele consacrate v-au ajutat să păstrați pământul curat și bun, prin grija pe care au avut-o față de voi și prin cuvintele frumoase pe care vi le-au spus despre mine, mai apoi au început să apară încercările, greutățile, prieteniile rele, strada, televizorul, internetul și astfel pământul a fost expus tot mai mult împietririi, buruienilor, neglijenței.

Eu, dragilor, am semănat în pământul inimii voastre sămânța cea bună, însă această sămânță poate fi împiedicată să aducă rod în voi de prieteniile rele. Rodul ei poate fi uscat dacă nu sunt îndepărtate pietrele răutății, dezinteresului și insensibilității. Ea poate fi înăbușită de buruienile și spinii bârfei, mândriei și egoismului dacă acestea nu sunt scoase.

Nu uitați! Eu semăn. Depinde de voi ca pământul să fie curat și să aduceți rod bogat!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru părinți, rude, preoți, laici și misionari, ca ei să-i ajute pe copii să se îngrijească de pământul încredințat lor:

Doamne, ajută-i cu harul tău pe educatori să-i învețe pe cei mici să aibă grijă de pământul vieţii lor, să pregătească pământul pentru sămânța cea bună, să o primească și să o facă să aducă rod. În momentele grele dă-le curaj şi statornicie!

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie…. / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *