Diverse, Evanghelia in Imagini, Locale, Slideshow, Stiri

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 24-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 24-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe toți, de la cei mai mici la cei mai mari, să fie atenți la iertarea față de aproapele. Așa cum Dumnezeu Tatăl ne iartă nouă toate greșelile, indiferent cât de multe și mari ar fi, la fel și oamenii ar trebui să-și ierte unul altuia greșelile pentru a trăi în armonie și pace.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru Sescu



Dragii mei,

Astăzi ați citit unul din cele mai grele texte ale Sfintei Scripturi pe care omul trebuie să-l pună în practică.

De ce este greu de pus în practică? Pentru că oferă un răspuns clar la întrebarea: De câte ori trebuie să-l iert pe fratele meu care greșește împotriva mea?

Iertarea este un lucru dificil pentru că presupune să treci peste răul, nedreptatea sau paguba pe care ți-a făcut-o cineva. Nu-i așa că uneori vă este greu să iertați, să treceți cu vederea greșeala cuiva? Nu-i așa că de multe ori plecați supărați pentru că nu reușiți să iertați pe fratele, sora sau prietenul vostru? Petru, în fragmentul de astăzi, are aceeași problemă și vrea să știe de câte ori trebuie să ierte. Eu i-am răspuns simplu și clar: „Nu-ţi spun până la șapte ori, ci până la șaptezeci de ori șapte”. Adică, trebuie să ierte întotdeauna, repede și fără resentimente.

Parabola pe care am povestit-o, vorbește despre un rege care a vrut să-și încheie conturile cu slujitorii săi, adică oamenii importanți din regatul său cărora le încredințase averea sau conducerea regatului și acum trebuiau să dea cont de tot ceea ce le-a fost încredințat. Unul câte unul vin în fața regelui și încep să dea cont. Unul dintre ei s-a dovedit a avea o datorie imensă, 10.000 de talanți. Dacă vreunul dintre voi se gândește astăzi că 10.000 nu este chiar atât de mult, îl invit să se gândească la faptul că această sumă reprezintă de cinci ori rezerva de aur a multor țări. Datoria acestuia era așadar imensă, însă, stăpânul acceptă să-l ierte și să-i uite datoria, din simplul motiv că i-a cerut iertare. Dumnezeu Tatăl este asemenea regelui care iartă orice greșeală, oricât de mare ar fi ea, dacă omul se căiește și își cere iertare. Iar lucrul acesta îl puteți face și voi atunci când mergeți la spovadă.

Parabola, însă, nu se oprește aici, ci continuă cu momentul în care slujitorul abia iertat nu reușește să ierte datoria de 100 de dinari, adică echivalentul a 100 de zile de muncă. Acest comportament ajunge la urechile regelui care îl cheamă înapoi și îl pedepsește pentru toată datoria. Așa se întâmplă și cu cei care nu iartă. Regele din parabolă este Dumnezeu Tatăl care iartă mereu, dar pentru aceasta trebuie ca și omul să ierte la rândul său.

Dragii mei, Dumnezeu Tatăl vă iartă întotdeauna, nu uitați să iertați și voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru țările, triburile, grupurile și oamenii aflați în conflict de foarte mult timp, care nu au mai reușit să-și ierte niciodată greșelile și continuă să trăiască în ură și răzbunare:

Doamne, tu ne ceri tuturor să iertăm repede, simplu și necondiționat, pentru că numai așa putem readuce pacea, armonia și liniștea în lume. Tu, rege bun și milostiv, învață-ne și pe noi să fim asemenea cu tine, buni și iertători. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…