Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 1, 2017 in Articole, Locale, Proiecte, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Un mărţişor pentru Africa

Un mărţişor pentru Africa

Duminică, 26 februarie, voluntarii Centrului Misionar Diecezan şi-au împărţit responsabilităţile şi au vândut mărţişoare în parohiile din Iaşi, 17016180_1164968943613308_352561815_oBacău şi, respectiv, Galbeni. Scopul activităţii este de a susține activitatea misiunilor din Africa, implicit de a-i ajuta pe preoţii misionari şi de a le face o bucurie copiilor din Kenya şi Coasta de Fildeş.

Primăvara a trecut pragul şi pe la Centrul Misionar Diecezan Iaşi. Pe strada Primăverii, nr 17, Roman, lucrul cu mărţişoare în echipa voluntarilor a început de mult. Metoda folosită pentru confecţionarea lor este aşa-zisa tehnică a răsucirii hârtiei, quilling, veche încă din perioada Renaşterii. Voluntarii au adoptat stilul străvechi şi, împreună cu grupul de tineri ai parohiei „Sf. Iosif Muncitorul” din Galbeni, au creat peste 600 de mărţişoare.

Prin implicarea deosebită a voluntarilor care şi-au dedicat timpul în scopul activităţii, munca a fost finalizată şi astfel, duminică s-a început împărţirea de mărţişoare la parohiile din Iaşi, “Sfânta Tereza” şi “Sfântul Anton”, din Bacău, “Sfântul Nicolae” şi “Sfânta Cruce” şi din Galbeni la “Sf. Iosif”, grăbind astfel apariţia primăverii. În desfăşurarea activităţii am fost ajutaţi şi de tinerii din comunitatea Galbeni care au contribuit cu mărţişoare confecţionate de ei arătând că ajutorul poate veni de oriunde, dacă într-adevăr vrem să facem lucruri bune.17092912_10212637616875749_817779551_o

“Se spune că a dărui este o chestiune ce ţine de inimă şi nu de bunăstare. Mulţumim, dragi voluntari pentru timpul, energia, disponibilitatea şi bucuria pe care le-aţi oferit pentru realizarea şi vinderea acestor mărțișoare. Asta spune câte ceva despre inimile voastre” a mărturisit Ana Petrina, coordonatoarea grupului de voluntari.

În fiecare an, Centrul Misionar Diecezan Iaşi pregăteşte proiecte în vederea susţinerii misiunilor din Africa, aducându-le mari bucurii copiilor din Kenya şi Coasta de Fildeş. Anul acesta, în cuprinsul lunii martie a fost creat proiectul “Un mărţişor pentru Africa” prin care voluntarii întreprind activităţi cu vânzarea de mărţişoare la diferite parohii făcute de ei special pentru această ocazie.

Dorinţa noastră este aceea de a aduce un zâmbet pe chipul unui copil, iar oamenii care ne ajută fac ca acest lucru să se întâmple.

Albumul foto al evenimentului.

Alexandra Gălățanu 

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *