Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 16, 2017 in Diverse, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Un Crăciun mai frumos pentru copiii din Africa

Un Crăciun mai frumos pentru copiii din Africa

     2017_12_Proiect_CadouriAfrica_04 Centrul Misionar Diecezan şi-a pus încă o dată rotiţele în mişcare şi în cele două duminici din Advent voluntarii în port african au mers la parohiile din apropiere şi au stat la intrarea în biserică. Obiectele expuse la vânzare au fost lucrate manual şi prin achiziţionarea lor s-au strâns bănuţi pentru a le oferi copiilor din Africa cadouri de Crăciun. Am fost primiţi cu multă căldură în prima Duminică de către parohiile din zona Romanului, iar în cea de a doua Duminică de către cele din zona Bacăului.

      Nu putem să ne gândim la noi că am suferit puţin din frigul iernii stând la ieşirile din biserici aşteptând oameni binevoitori să pună ceva de la ei în „Cutia pentru Cadouri”. Nu putem să uităm de cei mai nevoiași, pentru că ştim că este25287156_10215481463570139_189887056_n nevoie de noi. Şi atunci când începem să gândim aşa parcă funcţionăm altfel. Altceva ne mânuieşte. Dorinţa de a face bine şi mai presus de asta, de a da de ştire copiilor acelora că nu sunt singuri şi că cineva se gândeşte la ei de undeva de departe.

      Misiunea pentru care muncim este lucrul care ne uneşte pe noi, voluntarii, de acea speranţă de viaţă a copiilor din Kenya, Ecuador şi Coasta de Fildeş. Iar misiunea înseamnă pentru noi un mic sacrificiu pentru bucuria unui copil. De aceea suntem profund recunoscători când vedem reuşitele noastre şi cum mână de la mână, se investeşte în munca noastră care se transformă uşor într-un zâmbet şi o mulţumire.

 25286184_1992892210728221_1245603929_o     “Le mulțumim tuturor celor care anul trecut ne-au ajutat să oferim 600 de cadouri copiilor din Kenya și Coasta de Fildeș și dulciuri copiilor din Ecuador. Cu ajutorul dumneavoastră anul acesta sperăm să pregătim 700 de cadouri”, mărturiseşte pr. Florin-Petru Sescu, director al Centrului Misionar Diecezan.

      În următoarea Duminică vom fi în Iaşi. Iar în cea de după sperăm să fim primiţi în cât mai multe locuri cu colindul. Datoria noastră nu se încheie aici. Vom face mulţi copii fericiţi şi Crăciunul ăsta. Timp binecuvântat şi sărbători pline de lumină!

Andra Gălățanu

Albumul foto poate fi vizualizat dând click aici

                                                                                                                                                                                                                                                  

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *