Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 22, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Rusaliilor

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Rusaliilor

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Solemnitatea Rusaliilor.

Tinerii sunt invitați să înțeleagă sărbătoarea Rusaliilor creștine, care a avut loc la cincizeci de zile de la învierea lui Cristos. Ei sunt invitați să înțeleagă de ce acest eveniment a fost unul decisiv pentru Biserică.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de prezența Duhului Sfânt!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Cred, Doamne, ajută necredinței mele, îmi pare a fi, cum să spun? Taina cea mai de taină a învățăturii creștine, noua învățătură, și într-un anume fel pecetea darului Duhului sfânt.” – Nicolae Steinhardt

– Prima sărbătoare a Rusaliilor creștine, care a avut loc la cincizeci de zile de la învierea lui Cristos, a fost un eveniment decisiv pentru Biserică, pentru că este și ziua în care ea își începe existența, sub acțiunea Duhului Sfânt. Duhul, care s-a revărsat asupra apostolilor din Cenacol, nu a încetat niciodată să sufle din acea zi: progresul spiritual al Bisericii și extinderea sa progresivă se datorează Duhului.

– Fragmentul evanghelic reia tema mărturiei și a adevărului: Duhul Sfânt, Mângâietorul, vine de la Tatăl pentru a-l mărturisi pe Fiul și pentru a-i sprijini în vestirea lor pe discipoli și pe toți cei care cred în Cristos. Mărturia ucenicilor nu este independentă de lucrarea Duhului: primii vorbesc urechii, Duhul vorbește inimilor.

– Duhul Sfânt este cel care pune Biserica în mișcare și adevăratul protagonist al operei de evanghelizare. La Coborârea sa apostolii ies din Cenacol, fără frică, și încep să-l vestească pe Cristos, împinși de duhul care face toate lucrurile să se miște și pătrunși de focul care pe toate le transformă. Revelarea Tatălui începută de Isus va continua prin Duhul Sfânt, călăuzitorul, care-i va conduce pe discipoli la adevărul deplin și-i va ajuta să înțeleagă în profunzime lucrurile care vor veni.

Pentru reflecție personală:

– Duhul Sfânt ne împinge să ieșim în lume pentru a vesti că Isus este viu și prezent în mijlocul nostru, de aceea a sărbători Rusaliile înseamnă a da mărturie, prin viața și cuvintele noastre, despre prezența Lui Cristos și despre bucuria de a fi fii ai Tatălui ceresc și frați între noi. Mă întreb:

– Cât spațiu ofer acțiunii Duhului Sfânt?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți oamenii, mai ales noi cei tineri, să-l primim pe Duhul Sfânt în inimile noastre:

Doamne, tu l-ai trimis pe Duhul tău în lume pentru a fi alături de noi și a ne călăuzi mereu pașii pe drumul cel bun. Prezența sa animă inimile noastre și ne dă curajul să te vestim. Ajută-ne să-l primim, să-i facem loc în viața noastră, să fim atenți la șoaptele sale și să ne lăsăm purtați de El, lumina și călăuza noastră. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *