Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 20, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia –Solemnitatea „Isus Cristos, Regele Universului”

#SundayChallengeEvanghelia –Solemnitatea „Isus Cristos, Regele Universului”

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la fragmentul evanghelic al Solemnității „Isus Cristos, Regele Universului”.

Isus îi surprinde pe tineri prin faptul că nu cere ceva pentru el, ci pentru oameni, pentru aproapele de fiecare zi, deoarece cine-l slujește și are grijă de aproapele, îl slujește pe Dumnezeu. Judecata finală nu va ține cont doar de răul făcut, ci și de binele pe care omul nu l-a făcut la momentul potrivit.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de măreție!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Fă bine cât poţi de mult şi vorbeşte despre asta cât poţi de puţin.” — Charles Dickens

– Fragmentul evanghelic face referință la momentul final al vieții, atunci când fiecare va fi judecat de Cristos, regele veșnic și adevărat, care va sta pe tronul său de mărire. Isus surprinde prin faptul că nu cere ceva pentru el, ci pentru oameni, pentru aproapele de fiecare zi, deoarece cine-l slujește și are grijă de aproapele, îl slujește pe El.

– Judecata finală este universală, pentru toate popoarele, dar în același timp și personală, deoarece fiecare va fi judecat după propriile fapte de milostivire și bunătate săvârșite față de cei mai mici. Nu doar cei care au făcut răul, ci și cei care din comoditate nu au făcut binele pe care puteau să-l facă pentru cei săraci și necăjiți, nu vor putea intra în Împărăția cerurilor.

– Omul este chemat să recunoască autoritatea și domnia lui Isus ca Rege al Universului urmându-i exemplul de smerenie și de supunere, ducând crucea. Cel care moare pentru sine și ajută prin gesturi de bunătate pe cei mici, sub chipul cărora se află Isus, înseamnă că-l ajută chiar pe Rege și se face demn de împărăția acestuia.

Pentru reflecție personală:

– Dacă iubirea oferită sau primită este singura care rămâne în veci, mă întreb:

– Cum voi arăta la Judecata finală? Care este stilul meu de viață în fața sărăciei și a mizeriei umane? Ca și pelerin în viață, sunt aproape de Rege și de Împărăția lui?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să-l putem vedea pe Isus în chipul celui mic și lipsit de apărare:

Isuse Cristoase, Rege și păstor al tuturor, tu care ești prezent în mijlocul nostru sub chipul celui sărac, însetat, înfometat, dezbrăcat și în închisoare, dă-ne o inimă milostivă și atentă; dă-ne capacitatea a vedea și a înțelege strigătul celui neajutorat. Știm că, deși ești ascuns, nu ești niciodată absent. Ascultând cuvântul tău, putem să te slujim, să te mângâiem, să îți fim aproape, să avem grijă de tine în orice frate și soră care este lângă noi. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *