Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 12, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Înălțării Domnului

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Înălțării Domnului

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Solemnitatea Înălțării Domnului.

Tinerii sunt invitați să privească la Înălțarea Domnului, înțelegându-i duba valență: 1. Este un eveniment vizibil, o experiență adevărată a celor unsprezece; 2. Este un eveniment al credinței ce confirmă domnia Fiului lui Dumnezeu, înălțat și așezat la dreapta Tatălui, speranța supremă a umanității, a creației și a istoriei.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Misiunea noastră este o misiune de iubire și bunătate.” – Sf. Maica Tereza de Calcutta

– Fragmentul reprezintă pasajul final al Evangheliei Sf. Marcu, pasaj ce reduce la esențial îndemnurile și mandatul lui Cristos încredințat apostolilor în momentul înălțării sale: apostolii trebuie să ducă lumii vestea mântuirii. Isus își încheie aparițiile sale fizice pe pământ, lăsând creștinilor mandatul de a-l face prezent în lume.

– Isus le încredințează apostolilor mandatul misionar, dar îi asigură și de asistența sa concretă. Se vor înmulți carismele și faptele minunate, semne ce vor însoți vestirea, punând în lumină, confirmând prezența și puterea divină a lui Cristos glorificat, precum și protecția acordată celor trimiși. Fiecare creștin este implicat în acest mandat lăsat de Cristos: oriunde s-ar afla, indiferent de mijloacele pe care le are la dispoziție, el va fi martor al lui Cristos și mesager al Evangheliei sale.

– Fragmentul se încheie cu imaginea frumoasă a acestor câțiva oameni, săraci și fragili, care pornesc în misiune. Proclamarea Evangheliei, însă, pentru a produce cu adevărat mântuirea, trebuie să provoace nu atât un sentimentalism religios vag, cât, mai ales, o aderare personală și completă la Cristos însuși. Celor care cred le este garantată mântuirea, celorlalți condamnarea.

– Înălțarea este un eveniment vizibil, o experiență adevărată a celor unsprezece, dar și un eveniment al credinței ce confirmă domnia Fiului lui Dumnezeu, înălțat și așezat la dreapta Tatălui, speranța supremă a umanității, a creației și a istoriei.

Pentru reflecție personală:

–    Isus mi-a încredințat și mie misiunea de a vesti tuturor Evanghelia. Mă întreb:

– Ce am făcut până astăzi pentru a-l vesti pe Isus, mort și înviat? Mă simt parte a activității de evanghelizare a Bisericii? Mă implic în activitatea misionară?


Gând misionar:

Mă rog pentru noi, cei tineri, și pentru misionari ca să lucrăm cu înflăcărare pentru răspândirea Împărăției lui Dumnezeu:

Doamne Isuse, în momentul înălțării tale, i-ai trimis pe apostoli în lumea întreagă pentru a vesti Evanghelia mântuirii. Misiunea aceasta este departe de a fi îndeplinită, chiar și după aproximativ două mii de ani. Dă-ne tuturor o inima înflăcărată, dornică de a se implica în activitatea misionară a Bisericii și capabilă să lucreze cu tine pentru a-ți răspândi Împărăția. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *