Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 5, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Epifaniei Domnului

#SundayChallengeEvanghelia – Solemnitatea Epifaniei Domnului

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al Epifaniei Domnului.

Tinerii sunt invitați să înțeleagă faptul că oricine îl poate descoperi pe Dumnezeu, prin intermediul rațiunii și al revelației, doar dacă își dorește acest lucru și se pune în mișcare, acționează.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Credinţa şi raţiunea sunt ca două aripi cu care spiritul uman se înalţă.” – Sf. Ioan Paul II

– Textul evangheliei prezintă vizita magilor, care-l caută și îl găsesc pe Isus datorită stelelor, prin intermediul cercetării. Cercetători ai cerului, învățați fiind, nu ezită să călătorească pentru a-l întâlni pe Isus. Rațiunea singură, însă, nu a fost suficientă pentru a ajunge în fața lui, ei au avut nevoie de revelație. Magii sunt mărturisitori importanți pentru cei ce-l caută pe Dumnezeu cu rațiunea.

– Magii îl adoră pe Isus, îngenunchează și, atingând pământul cu fruntea, dau dovadă de reverență profundă. Bucuroși, îi oferă pruncului darurile lor: aur – pentru că e Rege; tămâie – pentru că e Dumnezeu; smirnă – pentru că e Mântuitor.

– Irod, care era mai aproape de prunc și care avea cunoștințe de Scriptură, le indică magilor locul dar nu vrea să-l vadă pe Isus, ci să scape de el. Dumnezeu poate fi descoperit și de creștini, și de necreștini, prin intermediul rațiunii și al revelației, numai dacă cineva își dorește lucrul acesta și vrea să ajungă acolo. Pentru un „suflet negru”, însă, nici măcar o mare stea nu oferă lumină.

Pentru reflecție personală:

– Epifania este sărbătoarea celor care, cu răbdare și perseverență, îl caută pe Dumnezeu, pornesc la drum și știu să ceară ajutor când au pierdut steaua. Mă întreb:

– Sunt atent să-l caut pe Dumnezeu cu ajutorul minții și al revelației? Cer ajutor? Mai îngenunchez în fața lui Isus? Vreau să-l întâlnesc pe Isus, sau vreau să scap de el?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți oamenii să ajungă la descoperirea lui Dumnezeu și la mântuire:

Doamne, tu vrei ca toți oamenii să fie mântuiți prin Isus Cristos, Fiul tău. Ajută-ne să înțelegem că toți suntem responsabili de călătoria spre credință a fraților noștri. Luminează-ne mintea, întărește-ne inima și oferă-ne curajul de a fi martori ai tăi în fața lumii. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *