Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 31, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu (1 Ianuarie)

#SundayChallengeEvanghelia – Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu (1 Ianuarie)

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al solemnității „Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu” (1 Ianuarie).

Tinerii sunt invitați să înceapă noul an privind la Maria, model de ascultare, meditare și încredințare la planul lui Dumnezeu; iar la vizita păstorilor ca la drumul fiecărui creștin spre descoperirea credinței și a mântuirii.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Un an nou binecuvântat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Prin Preasfânta Fecioară Maria a venit Iisus Cristos în lume; și tot prin intermediul ei și-ar dori să domnească.” – Sf. Luigi Grignion de Montfort

– Evanghelia din prima zi a anului este dedicată Mariei, mama lui Dumnezeu și mama noastră, recunoaștere atribuită la Conciliul din Efes, anul 431.

– Păstorii, la îndemnul îngerilor, pornesc în grabă spre iesle pentru a verifica semnul, „au găsit pe Maria, pe Iosif și copilul culcat în iesle”, și pentru a se bucura, a contempla nașterea Mântuitorului. Dinamismul păstorilor: 1. ascultă; 2. pornesc; 3. găsesc semnul; 4. îl privesc și admiră; 5. devin la rândul lor mesageri, mărturisitori a ceea ce au auzit și au văzut; 6. glorifică și laudă pe Dumnezeu; 7. se întorc plini de credință. În experiența păstorilor săraci se poate identifica drumul de ascultare și credință al fiecărui creștin.

– Maria caută să pătrundă sensul profund al evenimentelor. Ea ascultă cuvântul, privește semnele lui Dumnezeu în viața ei și caută sensul acestora în inima ei. Pentru a înțelege mai bine are nevoie de ajutorul harului divin, care vorbește mai mult în tăcerea ei plină de reflecție, decât în zgomot și agitație.

– Amintind de faptul că la 8 zile după nașterea sa, Isus a fost dus la templu și s-a supus practicilor legii ebraice a circumciziei, Luca vrea să arate că Isus aparține poporului lui Israel și că va desăvârși alianța dintre Dumnezeu și om. Speranța și pacea poartă un nume, acela al lui Isus, care înseamnă Dumnezeu mântuiește.

Pentru reflecție personală:

– Credința în Mântuitor nu poate fi închisă în noi, nu poate rămâne ascunsă, ci trebuie transmisă prin fapte, stil de viață, mărturie plină de curaj, fără teamă. Mă întreb:

– Am avut vreodată curaj să dau mărturie despre Isus, asemenea păstorilor? Ce cuvinte păstrez și meditez în inima mea? Cât de mult urmez exemplul Mamei cerești?


Gând misionar:

La început de an mă rog:

Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Marie, tu care ai făcut loc lui Dumnezeu în viața ta, tu care ești exemplu de credință și ascultare, dă-ne o inimă primitoare pentru ca meditând și trăind cuvântul divin, asemenea ție, să aducem în lume mai multă lumină și frumusețe divină. Ajută-ne să trăim un an rodnic și plin de har, pentru ca în jurul nostru să înflorească și să crească viața. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *