Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 9, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Sărbătoarea „Botezul Domnului”

#SundayChallengeEvanghelia – Sărbătoarea „Botezul Domnului”

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al Botezului Domnului.

Tinerii sunt invitați să descopere momentul minunat al Botezului Domnului și, descoperind ce a însemnat pentru Isus acest botez, să-și dea seama la ce-i cheamă Dumnezeu pe toți cei botezați.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de har!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Biserica nu folosește ritualul botezului în scopul de a aduna pentru ea însăși un număr mare de membri, ci pentru a consacra ființa umană lui Dumnezeu și a da fiecărei persoane botezate darul divin al nașterii din partea lui Dumnezeu.” – Hans Urs von Balthasar

– Textul evangheliei de astăzi ne prezintă botezul lui Isus, începutul vieții sale publice. Isus a luat firea omenească și se supune întrutotul obiceiurilor vremii. Primul gest public este unul de pocăință, pentru că se așază în rând cu păcătoșii pentru a primi botezul convertirii, cel al iertării păcatelor, oferit de Ioan.

– Botezul lui Ioan era un gest de purificare cu apă, element natural, simbol al vieții și al curățării, purificării. Marcu indică cu simplitate, dar puternic, primatul lui Isus în fața lui Ioan, deoarece el va boteza cu Duh Sfânt. 

– După botez are loc o epifanie, o manifestare a lui Dumnezeu, atunci când cerurile se deschid, iar Dumnezeu, depășind bariera dintre cer și pământ, se apropie, vorbește și trimite pe Duhul Sfânt sub chip de porumbel asupra lui Isus, investindu-l cu puterea divină pentru a începe misiunea pentru care a fost trimis. 

–  Vocea lui Dumnezeu, care îl declară „Tu ești Fiul meu cel iubit, în tine mi-am găsit plăcerea”, este o revelare care subliniază legătura unică dintre Isus și Dumnezeu Tatăl. Vocea este o recunoaștere a identității sale, a divinității sale.

Pentru reflecție personală:

– Botezul Domnului este surprinzător: „cel fără de păcat” cere botezul pocăinței. Isus, însă, împlinește planul mântuitor, acela de a lua asupra sa păcatele lumii prin apa botezului și a le răscumpăra prin moartea și învierea sa. Mă întreb:

– Înțeleg pe deplin identitatea și misiunea izvorâtă din Botez? Sunt deschis acțiunii Duhului Sfânt? Am înțeles ce înseamnă expresia: a deveni copii ai lui Dumnezeu?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți oamenii să descopere darul Botezului:

Doamne, botezul lui Isus ne cheamă la o viață nouă, în Duh Sfânt. Ajută-ne ca, după exemplul lui, să recunoaștem cu umilință necesitatea purificării și a scufundării în apă. Îți mulțumim pentru darul botezului prin care ne-ai reînnoit viața cu lumina ta și ne-ai dat posibilitatea de a trăi cu speranță, ca fii ai tăi. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *