Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 27, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Sfintei Familii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Sfintei Familii

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al Duminicii Sfintei Familii de la Nazaret, Isus, Maria și Iosif.

Tinerii sunt invitați să descopere că viața de familie, chiar și viața Sfintei Familii de la Nazaret, nu este lipsită de momente de încercare.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de căldură sufletească!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.” – Sf. Maică Tereza de Calcutta

– Maria și Iosif nu au o viziune clară cu privire la misiunea fiului lor, lucru subliniat de tulburarea din templu la cuvintele lui Simeon, dar sunt supuși pe deplin planului lui Dumnezeu. Simeon și Ana, doi oameni în vârstă, simbolizează lunga așteptare ajunsă la îndeplinire, trecerea de la Vechiul la Noul Testament.

– Luca introduce două elemente care caracterizează comportamentul viitor al lui Isus în mijlocul oamenilor: înțelepciunea, inteligența spirituală, caracteristică a lui Mesia așteptat; harul lui Dumnezeu, har de care și Maria a fost umplută, și care va uimi mulțimea. Luca sugerează astfel creșterea nu atât psihologică și fizică a lui Isus, cât cea interioară, sub binecuvântarea divină.

Pentru reflecție personală:

– Știu că familia este „celula de bază” a societății pentru că: 1. este izvorul vieții, din iubirea celor doi soți; 2. este școală a libertății, cine crește iubit și apreciat, învață să fie liber; 3. este locul „acceptării reciproce”, căci reunește toate vârstele. Mă întreb:

– În ce relație sunt cu cei din familia mea? Ofer libertate celor din jurul meu, îi iubesc și apreciez? Îi accept pe toți membrii familiei? Caut să țin unită familia?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să redescoperim adevărata valoare și demnitate a familiei, locul în care viața se naște și se maturizează:

Dumnezeule atotputernic și iubitor, familia este celula fundamentală a societății, pentru că ea este izvor de viață, de creștere și maturitate. Fiecare dintre noi, copii, adolescenți, tineri și adulți, avem o mamă și un tată care ne-au dat viață, ne-au crescut și continuă să vegheze asupra noastră. Ajută-ne stă trecem prin toate, asemenea Sfintei Familii, cu iubire, credință și speranță. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *