Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 29, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Rusaliilor

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Rusaliilor

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia își continuă apariția și îi invită pe tineri să se oprească pentru a citi câteva momente fragmentul evanghelic și gândurile propuse pentru Duminica Coborârii Duhului Sfânt – Rusaliile. Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video:
  2. O foaie de însoțire, împărțită în 7 puncte: Mă rog; Evanghelia; Ce m-a atins?; Aprofundez; Scrisoare; Gând misionar; Devin creativ.

Materialul pregătit pentru această mare solemnitate sperăm să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale formate pe rețelele de socializare. Duhul Sfânt cu darurile sale să coboare asupra tuturor, să le dea înțelepciune celor care au de susținut examene în această perioadă, mai ales celor care susțin examenul de Bacalaureat.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de darurile Duhului Sfânt!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Unitatea creștinilor rămâne rodul Duhului Sfânt” – Papa Francisc

– De frica iudeilor, apostolii erau închiși într-o casă din Ierusalim. Frica închide nu doar ușile ci și inimile, inimile lor erau încuiate de frică. Deodată Isus apare în mijlocul lor, îi liniștește – „Pace vouă”, și suflă peste ei –  „Primiți-l pe Duhul Sfânt”.

– Darul Duhului Sfânt din seara Învierii îi face capabili pe ucenici să împlinească misiunea de a-i reconcilia pe oamenii greșitori cu Tatăl. Iertarea păcatelor este un sacrament încredințat preoților, dar și o responsabilitate a tuturor. A fi semn al iertării, dovadă a milostivirii, încât nimeni să nu se simtă departe de Dumnezeu, este o datorie pe care Biserica și toți cei botezați trebuie să o facă prezentă în lumea plină de nedreptăți și lipsită de milostivire;

– Gestul lui Isus își găsește desăvârșirea în dimineața Rusaliilor, când frica ucenicilor se risipește în momentul rugăciunii comunitare. Atunci Duhul Sfânt, sub forma unor limbi de foc, se revarsă asupra lor dându-le curaj și îndrăzneală să anunțe evanghelia.

– Duhul Sfânt este: Duhul adevărului – deschide mintea pentru a asculta și a înțelege Cuvântul; Duhul sfințeniei – ajută omul să-și conformeze viața adevărului, care este mereu exigent; Duhul iubirii – reînvie în inimi iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, fără de care adevărul ar fi inutil, iar sfințenia iluzorie; Duhul apostolatului – este focul care face Biserica misionară, duce evanghelia în toată lumea.

Pentru reflecție personală

– Fiecare dintre noi l-a primit pe Duhul Sfânt la Botez și Mir. El este suflu de vânt și foc ce nu s-a oprit niciodată. El ne face capabili de o mărturie validă a credinței și un angajament total în lupta împotriva răului; de aceea în momentele noastre de ezitare să ne amintim de Isus: „Pace vouă…Primiți pe Duhul Sfânt”. – Invoc pe Duhul Sfânt atunci când frica îmi închide inima? Caut darurile Duhului Sfânt pentru a ocroti adevărul, sfințenia, iubirea și evanghelia?


Gând misionar…

Mă rog astăzi pentru toate popoarele pământului:

Doamne, nu vorbim aceeași limbă, nu avem aceeași cultură și uneori interesele noastre sunt contrare. Trimite Duhul tău cu harurile sale ca peste toate aceste diferențe să se înstăpânească unitatea iubirii. Dă-ne curajul să ieșim în întâmpinarea celorlalți cu fapte și cuvinte bune. Duhule Sfinte, care ai cuprins inima ucenicilor, coboară și în inimile noastre, aducând pacea între noi și în noi. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…


Materialul integral în PDF îl puteți descărca dând click aici

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *