Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 5, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Preasfintei Treimi

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Preasfintei Treimi

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia își continuă apariția și îi invită pe tineri să citească fragmentul evanghelic și gândurile propuse pentru Duminica Preasfintei Treimi. Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video:
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte: Mă rog; Evanghelia; Ce m-a atins?; Aprofundez; Scrisoare; Gând misionar; Devin creativ.

Materialul pregătit sperăm să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale. Preasfânta Treime să ne binecuvânteze și să ne copleșească cu darurile unității, bunătății și carității. Numai imitând armonia și iubirea dintre cele trei persoane, vom putea spera la o lume mai bună.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Dumnezeu, Tatăl și Fiul și Sfântul Duh, să ne fie tuturor în ajutor!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

Dumnezeu dăruiește celor care dăruiesc; Dumnezeu se dăruiește celor care se dăruiesc.” – Fericitul Vladimir Ghika

– Textul evanghelic face parte din Cartea Semnelor care prezintă misterul lui Isus Cristos. Discursul despre Preasfânta Treime se încadrează în discursul despre Isus ca Fiu al lui Dumnezeu. Dialogul cu Nicodim prezintă lucrarea întregii Preasfinte Treimi, pentru că fragmentul de astăzi urmează versetelor care vorbesc despre acțiunea Duhului Sfânt, nașterea din apă și Duh Sfânt.

– „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea” – din această iubire mare și gratuită se poate observa atât iubirea lui Dumnezeu față de oameni, cât mai ales iubirea din Preasfânta Treime, baza și izvorul planului de mântuire pentru om: Tatăl trimite, Fiul este trimis, Duhul Sfânt continuă.

– Pentru a înțelege Sfânta Treime, trebuie pornit de la raportul de iubire dintre Dumnezeu şi oameni. Doar faptul că Dumnezeu este iubire poate justifica dorința Tatălui de a-l salva pe omul păcătos, trimițându-l în lume chiar pe Fiul său. Iubirea pe care o poartă oamenilor este manifestarea ființei sale, revelarea deplină a Sfintei Treimi.

– Relația dintre cele trei persoane este plăcută și unitară, pentru că nimeni nu se pune pe primul loc, ci se întrec în a se stima unul pe altul: Tatăl spune – „ascultați de Fiul”; Fiul revelează pe Tatăl; Duhul Sfânt amintește ceea ce Isus a spus despre Tatăl.

– Pentru a se salva, omul trebuie să-l primească și să-l recunoască pe Fiul trimis în lume, care revelează chipul lui Dumnezeu ca fiind iubire, prietenie, familie, comuniune… De primirea și recunoașterea lui Isus, de adeziunea față de evanghelie și față de mesajului lui Cristos depinde mântuirea fiecăruia.

– Semnul Sfintei Cruci, „În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”, începutul oricărui act liturgic sau rugăciuni și primul lucru învățat de un copil creștin, amintește mereu de această adeziune.

Pentru reflecție personală:

– Așa cum Preasfânta Treime este formată din persoane egale și distincte, la fel Biserica și lumea sunt formate din persoane unice. Armonia, însă, va fi copiată doar atunci când pe lângă diversitate, adaug iubire reciprocă, unitate, respect.

– Viața mea își găsește inspirația în misterul Sf. Treimi? Care sunt prioritățile după care îmi ghidez viața? În ce stil gestionez relațiile? Cât timp dedic persoanelor dragi? Eu în ce cred?


Gând misionar:

Mă rog astăzi pentru parohie, societate și lumea întreagă:

Dumnezeule, așa cum Tu ești unul în trei Persoane, unite dar distincte, ajută-ne să rămânem mereu uniți în Familia Ta universală. Tu, care ne-ai creat după chipul tău, ajută-ne să transmitem în lume unitatea și dragostea, punând în slujba aproapelui darurile noastre. În momentele de încercare și îndoială, să fim susținuți cu certitudinea iubirii Tatălui, cu victoria Fiului și cu lumina Duhului Sfânt. Amin

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…


Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *