Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 3, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Învierii (Paștele)

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica Învierii (Paștele)

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica Învierii.

Tinerii sunt invitați să descopere înțelesul sărbătorilor pascale. Să înțeleagă că învierea nu este un final fericit pentru o moarte tragică, ci transformarea vieții. Isus vrea ca toți să învie, transformându-și gândurile, privirea… întreaga viață. Cristos a înviat!

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Cristos a înviat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Credința în Înviere este adevărata mângâiere în suferinți, în lupta cu ostenelile și cu greutățile vieții.” – Sf. Ioan Gură de Aur

– Învierea, trecerea de la moarte la viață, de la întuneric la lumină, este cea mai mare sărbătoare creștină. Învierea nu este un final fericit pentru o moarte tragică, ci transformarea vieții. Isus vrea să înviem, adică să transformăm gândurile, privirea… întreaga viață, deoarece el a învins moartea.

 – Fragmentul prezintă dinamismul căutărilor care au în centru trupul mort al lui Isus. Maria și ucenicii îl caută și nu-l găsesc, mormântul gol fiind astfel confirmarea faptului că el a înviat. O înviere în care trupul ar fi rămas în mormânt nu ar fi fost credibilă, nu ar fi putut fi mărturisită în Ierusalim.

– Pentru a înțelege misterul Pascal, ne sugerează evanghelia, ai nevoie de credință. Nu este suficient să-l iubești pe Isus asemenea Mariei, nici să-l cunoști asemenea ucenicilor, ci să adopți atitudinea lui Ioan, cel tânăr. Acesta, deși aleargă mai repede, deși ajunge primul, nu intră în mormânt singur, nu încearcă să facă totul singur, ci îl așteaptă pe Petru, are nevoie de prezența capului Bisericii. Deși uneori mai în vârstă și mai greoaie, asemenea lui Petru, prezența Bisericii este necesară pe drumul credinței, pentru că numai împreună descoperim și mărturisim adevărul.

Pentru reflecție personală:

– Isus este viu. Credința mea este mai vie? Bucuria este spirituală sau doar materială?


Dragi tineri, în scrisoarea pastorală pentru Paști am spus că în cadrul celebrării pascale la evrei, cea mai tânără persoană adresează o întrebare: „De ce este această noapte diferită de celelalte?” Iar răspunsul evoca intervențiile extraordinare ale lui Dumnezeu. Vă invit și pe voi să vă întrebați: De ce este sărbătoarea Paștelui atât de specială? Faptul de a întreba și de a căuta răspunsuri vă aduce și pe voi în fața mormântului gol, acolo unde trupul lui Isus nu mai este. Numai căutând asemenea lui Ioan, cel tânăr, veți ajunge „să vedeți și să credeți”.

Evanghelia acestei duminici ne prezintă doar căutarea înfrigurată a Mariei și a ucenicilor și mormântul gol. V-aș întreba: Voi ce căutați în viața voastră sau, mai bine spus, pe cine căutați? Căutați-l pe Isus Domnul care „trece” (Pesach) și prin viețile voastre spre a le transforma. Căutați-l cum trebuie și unde trebuie, căci el este mângâierea, pacea, curajul și speranța noastră în toate. Cristos a înviat!


Gând misionar:

Mă rog pentru ca fiecare dintre noi să renaștem la „viață”:

Doamne, în această zi luminoasă a Învierii Fiului tău, ajută-ne să ne simțim trimiși pentru a mărturisi anunțul plin de speranță al învierii, un anunț care schimbă viața tuturor. Dă-ne perseverență pentru a nu obosi să repetăm cu elan, credință și convingere că Isus a Înviat. El a învins moartea și ne-a oferit viața veșnică pe care să o trăim încă de pe pământ, cu bucurie și speranță. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *