Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 13, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 6-a Duminici din Timpul de peste an.

Tinerii sunt invitați să privească la vindecarea omului bolnav de lepră ca la un eveniment deosebit în care Dumnezeu dărâmă zidul indiferenței și al marginalizării. Păcatul, lepra și multe alte boli au efecte similare: consumă omul și îl privează de beneficiile fizice și spirituale ale celui care trăiește în comuniune cu Dumnezeu și frații.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni.” – Sf. Tereza de Calcutta

– Fragmentul de azi ne prezintă un alt miracol al lui Isus în Galileea, vindecarea unui om bolnav de lepră, o boală considerată incurabilă care duce la distrugere fizică, la degenerarea membrelor, la desfigurarea chipurilor și la moarte socială. În acel timp leproșii erau considerați „morți vii”, fiind excluși de la orice activitate socială și fiind constrânși să stea în afara mediilor locuite. Erau acoperiți cu cârpe, purtau asupra lor clopoței pentru a anunța boala și strigau „impur” atunci când cineva se apropia.

– Leprosul știe că religia ebraică îi cerea să stea departe de oameni pentru a evita contaminarea și pentru a respecta regulile de puritate (boala fiind interpretată ca efectul exterior al unei impurități interioare), însă se apropie de Isus, îngenunchează și cu încredere îi cere să-l purifice, să-l elibereze de tot ceea ce îl ține departe de Dumnezeu și de oameni.

– Isus, din milă de om și față de situația sa deplorabilă, nu doar că se apropie, ci îl atinge, dărâmând zidul regulilor prescrise, zidul ridicat între acest om și restul lumii. El îl vindecă nu numai de boală și de păcat, dar și de marginalizare.

– Isus îi spune leprosului să nu povestească nimănui ceea ce s-a întâmplat, deoarece adevărata identitate a lui Isus se va recunoaște pe cruce, și nu din miracole.

Pentru reflecție personală:

– În imaginea leprosului fără nume, pot identifica orice om care caută vindecare, chiar și pe cel atins de lepra păcatului, pe omul bolnav spiritual. Mă întreb:

– Am marginalizat pe cineva? Îmi este milă, mă apropii și ajut pe cei bolnavi, bătrâni, marginalizați? Mărturisesc iubirea lui Cristos apropiindu-mă de cei bolnavi?


Gând misionar:

Mă rog pentru a fi solidari cu cei bolnavi sau marginalizați:

Doamne, Tu care ai atins mâinile leprosului și l-ai vindecat, atinge și inimile noastre; eliberează-le de egoismul și indiferența care ne face să închidem ochii în fața răului prezent în lume. Vindecă-ne de păcatul care ne separă de tine și ajută-ne să vedem în chipul celui bolnav imaginea lui Cristos sângerând pe Cruce, pentru a colabora la misiunea de mântuire a lumii și pentru a da mărturie fraților despre milostivirea ta. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *