Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 8, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a a Paștelui

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 6-a a Paștelui

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 6-a a Paștelui.

Tinerii sunt invitați să aprofundeze trei termeni: iubire, bucurie și prieten. Cine este prieten cu Isus nu poate să nu dea dovadă de această prietenie prin iubire și bucurie.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de iubirea lui Isus!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Prietenia constă în a uita ceea ce oferi și a păstra în memorie ceea ce ai primit.” – Alexander Dumas

– În textul evanghelic Isus continuă să se prezinte drept manifestarea iubirii infinite a lui Dumnezeu față de oameni, modelul și izvorul iubirii. Rămânerea în iubirea lui presupune fermitate și statornicie în credință, respectarea poruncilor, dar mai ales trăirea iubirii față de aproapele. O iubire gratuită, liberă și totală, asemenea iubirii sale.

– Bucuria este starea de spirit autentică a creștinului. El se bucură cu adevărat deoarece știe că este iubit înainte de a iubi, că este iubit mereu și că această iubire nu va scădea niciodată în intensitate, indiferent ce s-ar întâmpla. Isus transmite bucuria sa discipolilor și celor care vor veni pe drumul credinței, de aceea creștinul este caracterizat de bucurie.

– Dumnezeu, care a ales poporul lui Israel, îi alege acum pe discipoli să aducă roade și îi numește prieteni datorită legăturii de cunoaștere, comuniune și iubire stabilite cu ei. Ei știu tot ceea ce a spus și a făcut Isus, și de aceea trebuie să-l predice. Ucenicii vor aduce roade dacă vor fi fideli poruncilor și vor da dovadă de iubire în lume.

Pentru reflecție personală:

– Porunca iubirii fraterne este porunca prin excelență, deoarece prin intermediul iubirii Dumnezeu va continua să se manifeste în lume. Mă întreb:

– Sunt prieten cu Isus? Reușesc să pun în practică iubirea pentru a rămâne în comuniune cu El? Mă dăruiesc, asemenea lui? Care sunt roadele pe care le aduc?


Gând misionar:

Mă rog ca fiecare dintre noi să iubim așa cum iubește Dumnezeu:

Tată blând, ajută-mă să fiu capabil de jertfă, să înțeleg că adevărata iubire conține jertfă, dăruire de sine. Așa cum Tu m-ai iubit pe mine înainte ca eu să Te iubesc, fă-mă ca, prin harul și înțelepciunea Ta, și eu să-i iubesc pe ceilalți înainte ca ei să mă iubească. În felul acesta să devin atât prietenul Tău cât și prietenul lor, simțind împreună iubirea Ta. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *