Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 20, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 5-a din Postul Mare

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 5-a din Postul Mare

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 5-a din Postul Mare.

Tinerii sunt invitați să înțeleagă ce înseamnă „ceasul” lui Isus și „glorificarea” numelui lui Dumnezeu. Moartea ascultătoare a lui Isus înseamnă victoria definitivă asupra răului și mântuirea tuturor… în consecință glorificarea numelui lui Dumnezeu.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de liniște!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Rădăcinile educației sunt amare, dar fructul este dulce.” – Aristotel

– Fragmentul, aflat în pragul pătimirilor, este centrat pe discursul lui Isus care amintește de apropierea ceasului său. Acceptând voința Tatălui, va pătimi și va muri. Asemenea bobului de grâu el moare pentru a aduce rod. Este calea pe care o indică și celor care vor să-l urmeze. Invitația este adresată tuturor, chiar și „unor greci”, arătând că rodul mântuirii este oferit fiecărui om. Isus deschide tuturor posibilitatea mântuirii.

– Perspectiva morții iminente îl tulbură pe Isus, dar nu îi schimbă hotărârea de a împlini planul divin. Rugămintea adresată Tatălui, „salvează-mă”, este o cerere de sprijin în luptă și suferință și nu o fugă de acestea, lucru confirmat de versetele anterioare și de expresia „Tată, glorifică numele tău!”, o aprobare deplină a voinței Tatălui.

– Ca răspuns la rugăciune, o voce din cer confirmă că numele Tatălui a fost glorificat prin disponibilitatea lui Isus. Cei prezenți nu înțeleg, de aceea Isus le explică: moartea sa ascultătoare înseamnă victoria definitivă asupra celui rău și mântuirea tuturor. Când el se va jertfi, toți vor fi atrași la el.

Pentru reflecție personală:

– Și eu sunt invitat de Isus să urmez exemplul său, de a nu renunța, de a-mi asuma încercările și provocările vieții, împlinind voința lui Dumnezeu. Mă întreb:

– Care este atitudinea mea în fața încercărilor? Ce fac eu pentru slava lui Dumnezeu?


Gând misionar:

Mă rog să devenim mai conștienți de darul mântuirii:

Tată blând, vino în ajutorul nostru pentru a trăi și a acționa impulsionați de dragostea care l-a împins pe Fiul tău să-și dea viața pentru noi. Fă-ne ascultători pentru ca, prin încercările vieții, alături fiind de Fiul tău în suferință, să aducem rod asemenea bobului de grâu care moare. Deschide-ne inima pentru ca privind la Isus răstignit pe cruce să învățăm și noi să murim pentru noi înșine din dragoste pentru aproapele. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *