Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 1, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 5-a a Paștelui

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 5-a a Paștelui

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 5-a a Paștelui.

Tinerii sunt invitați să înțeleagă din imaginea viței și a mlădițelor de ce creștinii trebuie să rămână ancorați în Cristos. Discipolii care nu rămân în Cristos mor din punct de vedere spiritual, așa cum în mod fizic moare mlădița tăiată.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Cultivă un gând bun, vei culege o acțiune bună; cultivă o acțiune bună, vei culege un obicei bun; cultivă un obicei bun, vei culege un caracter bun; cultivă un caracter bun, vei culege un destin bun.” – Baltasar Gracian

– Textul evanghelic prezintă unul din discursurile pe care Isus le-a rostit în seara Cinei de Taină, în pragul pătimirilor sale. Discursul subliniază importanța aderării la Cristos și a formării unei comunități compacte în care membrii se iubesc reciproc și își trag seva din același trunchi, Cristos.

– Imaginea folosită de Isus este aceea a viței de vie, simbolul prin excelență al Israelului. În multe pasaje Israel este prezentat ca via Domnului. Noutatea textului este aceea că Isus este singura viță din care își trag seva toate mlădițele. Creștinii trebuie să rămână ancorați în Cristos pentru a aduce rod în har și sfințenie, pentru că fără Dumnezeu și fără credință mlădița nu poate supraviețui. Discipolii care nu rămân în Cristos mor din punct de vedere spiritual, așa cum moare în mod fizic mlădița tăiată. Tot ceea ce este uscat, fără semn vital, este adunat și aruncat.

– Asemenea viticultorului, lucrător neobosit, care taie mlădițele uscate și le curăță pe cele roditoare, la fel Dumnezeu știe când și ce să curețe. Mlădițele fără seva lui Cristos sunt tăiate și aruncate în foc. Focul, mai mult decât iadul, reprezintă distrugerea totală a mlădițelor, moartea sufletească a celui separat de Cristos.

Pentru reflecție personală:

– A rămâne în Cristos înseamnă a primi, a asculta, a medita, a menține în inimă cuvintele sale; a aduce rod înseamnă a pune în practică învățătura sa. Mă întreb:

– Cât de unit sunt cu Cristos? Ce așteaptă Isus de la mine? Care este rodul pe care-l ofer?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca tinerii să aibă o legătură mai strânsă cu Isus Cristos, Domnul și prietenul lor:

Doamne Isuse, îți cerem să rămâi cu noi, tinerii de azi, pentru ca viața noastră să prindă culoare, sens și rod. Rodul vieții noastre va fi mult mai bogat și frumos dacă vom rămâne uniți cu tine, ca mlădițele pe viță. Te rugăm, rămâi cu noi! Fără tine nu numai că nu putem face nimic, dar viața își pierde din sens și culoare. Ajută-ne Doamne, rămâi cu noi, pentru a descoperi sensul vieții. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *