Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 13, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a din Postul Mare

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a din Postul Mare

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 4-a din Postul Mare.

Tinerii sunt invitați să descopere semnificația crucii. Deși este semnul suferinței, al sacrificiului și al morții Fiului lui Dumnezeu, este în același timp expresia iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Nu piroanele l-au răstignit pe Cristos, ci iubirea.” – F. M. Dostoievski

– Fragmentul de astăzi prezintă, prin cuvintele lui Isus adresate lui Nicodim, o sinteză a misterului mântuirii, care presupune două condiții: 1. este necesar ca Fiul lui Dumnezeu să fie înălțat pe cruce pentru a realiza mântuirea; 2. omul trebuie să creadă că acest act de iubire supremă îl mântuiește.

– Referința la momentul din timpul exodului, când Moise a înălțat un șarpe de bronz în deșert și la care israeliții trebuiau să privească pentru a fi vindecați, vrea să fie o conștientizare a lui Nicodim și a oamenilor că, pentru a fi vindecați și a avea viață, trebuie să privească și să creadă în Fiul lui Dumnezeu înălțat pe cruce.

– Datorită jertfei supreme mântuirea devine un dar universal, disponibil tuturor prin intermediul credinței. Refuzul de a crede este o alegere liberă care aduce după sine, însă, propria condamnare. Crucea, semnul suferinței, al sacrificiului și al morții, este expresia iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om, iar alegerea de a crede în ea, însoțită de faptele de iubire, este ceea ce Dumnezeu așteaptă de la om.

Pentru reflecție personală:

– Isus îmi arată de la înălțimea crucii că este semnul luminos al iubirii lui Dumnezeu față de om, iar prin moartea pe cruce devine izvor de viață. Mă întreb:

– Îl mai privesc pe Isus răstignit? Care sunt jertfele mele din iubire față de Dumnezeu, față de aproapele? Sunt capabil să devin și eu semn al iubirii lui Dumnezeu?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să-i facem loc lui Dumnezeu în viața noastră:

Tată milostiv, tu ne-ai oferit tuturor darul mântuirii, fără a-l impune. Ajută-ne să ne îndepărtăm de egoismul și răutatea care ne țin în întunericul păcatului, făcându-ne purtători de moarte și pierzare, refuzând astfel mântuirea. Dă-ne harul de a ne lăsa purtați de lumina și bucuria acestui mister, de a deveni puncte de lumină și viață în lume. Ajută-ne să ne deschidem mâinile pentru cel de lângă noi, asemenea lui Isus pe cruce. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *