Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 18, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a din Advent

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a din Advent

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 4-a Duminici din Advent.

Tinerii sunt invitați să privească la Maria ca la exemplul de viață în slujba lui Dumnezeu. Orice om este invitat să participe liber la planul lui Dumnezeu. Omul este invitat și nu obligat, dar de răspunsul lui depinde împlinirea planului de mântuire, de răscumpărare a fiecăruia, atât din punct de vedere personal, cât și comunitar.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de disponibilitate!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Cine îl primește pe Cristos nu pierde nimic, absolut nimic, din ceea ce face viața liberă, frumoasă și măreață.” – Benedict al XVI-lea

– Fragmentul prezintă rolul Mariei în planul de mântuire a lui Dumnezeu. Ea este model de ascultare, slujire și acceptare a chemării divine. Maria este iubită și aleasă, dar pentru a participa la planul lui Dumnezeu, trebuie să-și dea consimțământul liber.

– Salutul îngerului este unul neobișnuit, solemn, care invită la bucurie în virtutea misiunii încredințate. Maria nu este chemată pe nume, ci „plină de har”, de frumusețe, de bunăvoință, iar expresia „Domnul este cu tine”, face referință la protecția pe care o oferă Dumnezeu celui care va îndeplini o misiune importantă (cf VT). Maria este tulburată și nu înțelege semnificația salutului, dar continuă dialogul, fiind deschisă la intervenția Domnului, la posibilul din imposibil, care trece dincolo de planul rațional.

– Răspunsul și consimțământul Mariei, un „Da” generos și sigur, împlinesc speranța de secole a Israelului, venirea Mântuitorului. Marcat de umilință, răspunsul Mariei este expresia unei credințe și iubiri puternice, dispusă la acțiunea cuvântului divin.

Pentru reflecție personală:

– Crăciunul înseamnă a construi o casă pentru Dumnezeu, un loc în inimile noastre pentru el, care se face prunc și coboară pe pământ pentru a ne vindeca. Mă întreb:

– Ce înseamnă pentru mine să fiu slujitorul/slujitoarea Domnului? Mă simt implicat într-o misiune care-i slujește lui Dumnezeu? Cât de implicat sunt în această slujire?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca fiecare dintre noi să asculte în profunzime glasul conștiinței:

Dumnezeule atotputernic și iubitor, care ai împlinit prin Maria planul de mântuire a tuturor oamenilor, ajută-ne ca, după exemplul ei, să răspundem și noi cu disponibilitate, promptitudine și generozitate chemării tale. Dă-ne o credință puternică pentru ca să nu ne pierdem convingerea nici atunci când lucrurile par imposibile, ci, asemenea Mariei, să urmăm glasul îngerului tău care ne vorbește în adâncul inimilor noastre. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *