Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 24, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a a Paștelui

SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 4-a a Paștelui

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 4-a a Paștelui.

Tinerii sunt invitați să descopere chipul Păstorului cel bun, atent și interesat de viața și siguranța turmei, dar și cine este lupul, pericolele care subminează credința comunității creștine, trăgând-o la distanțare de Dumnezeu și necredință.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Slujba unui păstor (preot) bun este o binefacere pentru un suflet rătăcit.” – Nicolae Mareș

– Textul evanghelic ne prezintă identitatea bunului păstor, imagine des întâlnită în Biblie și care este asociată cu Dumnezeu sau cu cei care conduc poporul lui Israel. Acesta este singurul mediator trimis de Dumnezeu pentru a mântui poporul.

– Păstorul cel bun este atent și interesat de viața și siguranța turmei, el își dă viața pentru oi, este dispus să riște totul, să se expună pericolului pentru a salva; „cel plătit”, mercenarul/angajatul, mânat de interese economice, nu este dispus să riște; oițele sunt credincioșii; lupul reprezintă toate pericolele care subminează credința comunității creștine, trăgând-o spre întuneric, distanțare de Dumnezeu și necredință, distanțare care exclude de la mântuire.

– Isus își cunoaște oile și le iubește. Cunoașterea, în general, stabilește o legătura puternică între oameni, cu atât mai mult între Isus și om, pentru că această legătură își are rădăcina în relația de cunoaștere/iubire dintre Isus și Tatăl. Această iubire depășește orice hotar și tinde să aducă aproape de Dumnezeu chiar și pe cei care sunt departe.

– Perspectiva morții lui Isus este plasată în orizontul libertății de a-și da viața din iubire față de oameni: în ciuda tuturor încercărilor de a-l ucide pe Isus, moartea sa depinde doar de el și de iubirea lui față de om. Iubirea profundă și cunoașterea oilor îl fac pe păstor „bun” și „frumos” și sunt secretul puterii sale.

Pentru reflecție personală:

– Isus își dă viața pentru mine nu datorită meritelor, ci din iubire, la fel cum păstorul este bun nu pentru că oile sunt bune, ci pentru că el este bun. Mă întreb:

– Ce învăț eu de la Isus astăzi? Eu cum trăiesc? Ce transmit celui de lângă mine?


Gând misionar:

Mă rog pentru păstorii Bisericii și pentru fiecare dintre noi:

Doamne, Tu ești Bunul Păstor care nu ne ceri, ci ne dăruiești; care nu iei, ci oferi ce este mai bun; care îți dai viața ta chiar și pentru cei ce ți-au luat-o. Iartă-ne pentru că uneori suntem oi care nu ascultă. Ajută-ne și pe noi să învățăm să ne dăruim pentru binele aproapelui, să nu privim la câștigul propriu, imediat și tangibil, ci să avem grijă de cel de lângă noi, gata chiar și să riscăm uneori. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *