Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 13, 2020 in Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 33-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 33-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la fragmentul evanghelic al celei de-a 33-a  Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi provoacă pe tineri să privească venirea sa nu doar ca o așteptare inertă și răbdătoare, ci ca o implicare și o valorificare a tuturor talanților primiți. Darurile sunt diferite și unice, așa cum fiecare om este unic. Fiecare om este prețios și investit cu încredere, dar devine și mai prețios, și mai demn de încredere, cu cât își pune în joc talanții în slujba lui Dumnezeu și a societății.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de înțelepciune!

Pr. Florin-Petru Sescu


Materialul video – este indisponibil momentan


Aprofundez

„Nu spune niciodată nu se poate, ci începe cu să vedem.” – Nicolae Iorga

– Parabola talanților trimite cu gândul la faptul că omul trebuie să dea dovadă de fidelitate și implicare în a fructifica darurile cu care a fost înzestrat de Dumnezeu. Intrarea în bucuria stăpânului ține cont de implicarea omului în a multiplica binele.

– Primii doi slujitori, conștienți de valoarea talanților și de încrederea cu care sunt investiți, dau dovadă de pragmatism, curaj și implicare. Celui de-al treilea, însă, frica îi îngroapă curajul. Cele trei mari frici: 1. frica de a nu fi criticat; 2. frica de a nu greși, susținută de dorința omului de siguranță; 3. imaginea de justițiar a lui Dumnezeu. Frica de critici, de eșec și de repercusiuni aduce omul în pragul celei mai mari erori, aceea de a-și îngropa talanții, de a-și îngropa viața.

– Vigilența nu este doar o așteptare inertă și răbdătoare a lui Cristos, ci o implicare și o valorificare a tuturor talanților primiți. Darurile sunt diferite și unice, așa cum fiecare om este unic, destinatar al unui potențial personal. Omul este prețios, dar devine și mai prețios, cu cât își pune în joc talanții pentru Dumnezeu și pentru societate.

Pentru reflecție personală:

– Dacă Dumnezeu are încredere în mine și mi-a oferit viața și talanții, mă întreb:

– Cunosc valoarea talanților primiți? Ce am făcut până acum pentru a-i multiplica? Sunt mai bun acum decât cu un an în urmă? Ce am făcut pentru Dumnezeu și societate?


Gând misionar:

Mă rog ca fiecare creștin să pună în slujba comunității și a aproapelui toate darurile primite, mai ales ale iubirii, fraternității, generozității și dialogului:

Tată ceresc, care încredințezi în mâinile omului pământul și viața, bunurile creației și ale harului tău, ajută-ne să fim binevoitori și să înmulțim roadele bunătății și providenței tale; fă-ne activi și vigilenți în așteptarea ta, în speranța că vom fi numiți slujitori buni și credincioși și că vom intra în bucuria împărăției tale. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *