Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 22, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 3-a Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe tineri să privească la chemarea primilor ucenici ca la o chemare personală la convertire și la credință. Această chemare presupune, mai mult decât părăsirea unui comportament negativ, apropierea de Isus și urmarea sa, stabilirea unui raport personal cu el.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de entuziasm!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Timpul este distanța dintre chemarea lui Dumnezeu și răspunsul tău.” – Pr.Dumitru Stăniloae

– Textul evanghelic ne prezintă chemarea primilor discipoli. În centrul fragmentului se află Isus, care vestește evanghelia și care merge în întâmpinarea oamenilor, în mijlocul lor, acolo unde viața își urmează cursul normal. În acest context îi întâlnește pe primii patru discipoli, în timp ce lucrau, într-o zi obișnuită din viața lor.

– Arestarea lui Ioan Botezătorul, în sensul mai profund, înseamnă cedarea locului de întâietate lui Isus. El este protagonistul absolut al evangheliei, pentru că este atât vestitorul, cât și conținutul ei. Isus este semnul prezenței Împărăției lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor, este împlinirea așteptării.

– Isus, fiind împărăția care se apropie, trece printre oameni, îi vede și îi cheamă cu autoritate, de aceea spune „veniți după mine”. Chemarea la convertire și credința în evanghelie înseamnă urmarea lui Isus și stabilirea unui raport personal cu el. Primii discipolii acceptă, lasă năvoadele și îl urmează, fiind un exemplu concret de convertire, condiție necesară pentru a fi creștini.

– Expresia „pescari de oameni” reflectă practica misionară a primilor creștini, care se simțeau chemați să atragă și pe alții la Cristos. Menționarea faptului că l-au lăsat pe tatăl lor în urmă arată natura radicală a alegerii făcute de discipoli.

Pentru reflecție personală:

– Dacă pentru ucenici chemarea la convertire a însemnat urmarea lui Isus și apropierea de Evanghelie și nu încetarea unui comportament nociv, mă întreb:

– Cât de atent sunt pentru a-l vedea și auzi pe Isus care trece pe drumul vieții mele? Răspund liber și conștient la chemarea sa? Ce fac pentru răspândirea Împărăției?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să-l putem recunoaște și urma pe Isus, printr-o convertire sinceră și adevărată:

Doamne, care prin Fiul tău ne faci părtași la Împărăția Cerurilor, fă-ne să simțim urgența convertirii și să trăim viața noastră cu bucurie și seninătate, în lumina evangheliei. Dă-ne o credință de neclintit pentru a trece peste toate dificultățile vieții și a rămâne mereu pe drumul cel bun, în speranța întâlnirii cu tine. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *