Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 12, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a din Advent

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a din Advent

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 3-a Duminici din Advent.

Tinerii sunt invitați să urmeze rolul lui Ioan în pregătirea venirii lui Isus și să fie „glasul celui care strigă în pustiu”. Să învețe să pună deoparte orgoliul propriu și să-i dea întâietate lui Dumnezeu, să nu vorbească despre sine ci despre cel ce trebuie să vină, despre Isus Cristos.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bucurie!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – indisponibil


Aprofundez

„Limba omului rău are ecou, dar nu putere.” – Publius Syrus

– Fragmentul evanghelic din Duminica Bucuriei amintește tuturor apropierea de Crăciun, de intrarea Mântuitorului în lume. Omul este chemat să trăiască plin de bucurie și speranță acest timp de renaștere.

– Rolul lui Ioan în pregătirea venirii lui Isus este acela al trimisului, al glasului ce strigă. El nu se folosește de vizita autorităților pentru a se afirma, ci pentru a da mărturie despre Isus; știe să se facă mic, punând în fața orgoliului propriu misiunea încredințată de Dumnezeu. Nu vorbește despre sine, ci despre Mesia care era deja în mijlocul oamenilor. Constrâns să se prezinte, spune că este o voce care anunță mântuirea.

– Predica și botezul lui Ioan au avut loc în apropierea Iordanului, frontiera pe care iudeii au traversat-o pentru a intra în Țara promisă și locul care amintea de peregrinarea poporului prin deșert. Botezul lui Ioan, un botez al pocăinței și convertirii, poate fi interpretat ca un nou început, ca o purificare a relației omului cu Dumnezeu.

Pentru reflecție personală:

– Dacă Ioan Botezătorul declară că este un simplu glas ce „strigă în pustiu”, dacă viața de credință este o continuă vestire a lui Dumnezeu, atunci mă întreb:

– Ce pot spune despre mine în relația mea cu Dumnezeu? Care este mărturia dată pentru Domnul? Prefer atenția care îmi este acordată sau care este acordată lui Isus?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca timpul Adventului să aducă roade în sufletele noastre și să-i atragă pe cât mai mulți la Cristos:

Doamne, Dumnezeule, Tatăl celor umili și săraci, care îi chemi pe toți oamenii să împărtășească bucuria împărăției tale, arată-ne bunăvoința ta și dă-ne o inimă curată și generoasă pentru a pregăti calea Mântuitorului care vine. Ajută-ne să-l descoperim și să-l slujim în comunitate, în biserică, în toți cei care au nevoie de ajutorul nostru. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *