Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 16, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a a Paștelui

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 3-a a Paștelui

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 3-a a Paștelui.

Tinerii sunt invitați să înțeleagă de ce sunt atât de importante manifestările lui Isus înviat și care este misiunea pe care el o încredințează ucenicilor, ce ar trebui să vestească ei până la marginile pământului.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Câți împărați și câți regi au trăit și au murit fără a rămâne vreo mărturie despre ei, iar ei au căutat numai să câștige posesiuni și bogății.” – Leonardo da Vinci

– Fragmentul, continuarea episodului de la Emaus, este o dovadă în plus a învierii lui Isus. Ucenicii primesc o confirmare clară că el nu este un duh și învierea sa nu este un mit. El a înviat cu adevărat, nu numai cu duhul, dar și cu trupul, de aceea le arată rănile, se lasă atins și mănâncă cu ei. Toată speranța creștină se întemeiază pe înviere, iar apostolilor le-a fost încredințată sarcina de a da mărturie despre aceasta lumii întregii.

– Mărturia apostolilor trebuie să cuprindă și motivul morții și învierii sale. Isus explică ucenicilor că a murit pentru a ispăși păcatele lumii și a înviat pentru ca toți să aibă viață. Curajul apostolilor și convertirea oamenilor a depins și depinde de cât de bine sunt înțelese moartea și învierea lui Isus.

– Misterul morții și învierii este misterul iubirii lui Dumnezeu față de om. Generații întregi de creștini au continuat să vestească prin viața lor credința în această iubire, singura mărturie care convinge lumea de victoria lui Cristos asupra răului și a morții.

Pentru reflecție personală:

– Evanghelizarea este în primul rând o mărturie: apostolii sunt martori ai vieții, morții și învierii lui Isus, la fel și noi. Mă întreb: Suntem noi adevărați martori ai morții și învierii Sale? Ne lăsăm luminați și călăuziți de credință, speranță și iubire?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca și noi, cei tineri, să fim martori ai învierii:

Doamne Isuse, în seara Paștelui te-ai arătat apostolilor pentru a le oferi „pacea” și curajul necesare unei vestiri autentice a învierii. Mulți creștini mărturisesc astăzi că tu ești viu, prezent printre noi,  datorită apostolilor. Dă-ne și nouă, tinerilor, harul de a fi mai conștienți de prezența ta vie între noi, de a avea „pacea” și curajul necesare unei mărturii autentice în lume, pentru ca și alte generații să ne pomenească drept martori adevărați ai Evangheliei. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *