Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 17, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 29-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 29-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 29-a  Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe tineri să nu uite că au fost creați de Dumnezeu, după chipul și asemănarea lui. Atunci când răspunde „Dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu, el arată că omul, cu toată ființa lui, aparține lui Dumnezeu și numai lui. Lucrurile materiale aparțin acestei lumi, dar omul și sufletul său aparțin lui Dumnezeu. Așadar, invitația lui Isus este aceea de a-i da lui Dumnezeu ceea ce i se cuvine.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Cea mai mare virtute este dreapta-judecată, echilibrul în viața noastră, în fiecare zi din viața noastră.” – Sf. Anton, abate

– Prin faptul că fariseii și irodienii nu merg direct la Isus, ci îi trimit pe ucenicii lor, și prin disputa referitoare la taxa percepută de puterea romană, textul evangheliei se încadrează în tema ipocriziei, pentru că fariseii nu erau interesați de răspuns, ci caută pretexte pentru a-l acuza.

– Tributul roman era impozitul impus tuturor evreilor, de la 12 până la 65 de ani, după ocuparea Palestinei. Plata cu moneda romană reprezenta un afront religios pentru Israel, deoarece moneda îl reprezenta pe împăratul Tiberiu Cezar, marele zeu și pe mama lui, Livia, zeița păcii. Isus știe că este într-o situație delicată: a accepta plata însemna a accepta ocupația romană = trădare și idolatrie; a nu accepta plata era o instigare la revoltă și război. Așadar, Isus se află între farisei, conducătorii religioși ai poporului, și irodieni, colaboratori ai puterii romane.

– Răspunsul lui Isus merge dincolo de așteptările tuturor. Moneda, care poartă imaginea împăratului, trebuie oferită acestuia, iar viața omului, care poartă chipul creatorului, trebuie să fie orientată către Dumnezeu. Isus nu acceptă confuzii. Planul politic face referință la societate și legile ei care trebuie respectate de toți, însă puterea politică nu se poate pune deasupra lui Dumnezeu. Dacă împăratul poate pretinde lucrurile materiale, nu va putea pretinde niciodată viața, inima, gândurile și sufletul omului, pentru că acestea aparțin lui Dumnezeu.

Pentru reflecție personală:

– Dacă Dumnezeu este înaintea oricărui lucru iar prima datorie a existenței mele este aceea de a recunoaște autoritatea lui Dumnezeu, mă întreb:

– Sunt conștient că am fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu? Îmi pun capacitățile în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor? Sunt un om corect?


Gând misionar:

Mă rog rog pentru misiuni și misionari, și pentru ca liderii lumii să guverneze cu dreptate:

Tată bun, tu care ai creat omul după chipul și asemănarea ta, inviți lumea întreagă la mântuire. Ajută-i pe misionari să ducă vestea mântuirii tuturor popoarelor, iar celor care ne conduc dă-le înțelepciunea de a folosi autoritatea cu care au fost investiți spre binele tuturor, conform învățăturilor Fiului tău. Fă ca lumea, prin angajarea misionară a tuturor, să te recunoască pe tine drept singur Dumnezeu atotputernic. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *