Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 10, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 28-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 28-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 28-a  Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe tineri să-și analizeze viața în optica parabolei din această duminică. Regele care invită la nuntă este Dumnezeu, ospățul de nuntă este ospățul ceresc, mântuirea fiecăruia. La nuntă sunt invitați toți, fără excepție, dar răspunsul participării aparține fiecăruia. Participarea la Sfânta Liturghie, pregustarea acestui ospăț, oferă omului garanția că la sfârșitul vieții va intra în sala de nuntă a regelui și se va bucura de darul mântuirii.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bucurie!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Omul fățarnic are două fețe și nici un obraz” – Nicolae Iorga

– Fragmentul evanghelic ne vorbește despre Împărăția lui Dumnezeu ce se aseamănă cu un banchet de nuntă. Primii invitați, cei ce refuză, manifestă două atitudini: indiferența și răutatea. Dumnezeu, la reacția negativă și refuzul acestora, nu renunță, ci lărgește invitația sa către toți oamenii, fie buni, fie răi, cu o singură condiție: ca aceștia să poarte haina potrivită, haina credinței și a faptelor bune.

– Parabola transpune pe scurt planul de mântuire al lui Dumnezeu. Isus a venit în lume pentru a chema poporul evreu la mântuire, dar acesta a refuzat invitația. La fel, orice om care nu vrea să-l recunoască drept mire pe Isus și refuză invitația la nuntă, se exclude singur de la mântuire.

– Prezența celor buni și a celor răi în sala de nuntă, în interiorul Bisericii, reflectă gratuitatea invitației. Nimeni nu este exclus. Toată lumea este chemată la mântuire: a fi sau nu admis depinde de cooperarea fiecăruia cu harul lui Dumnezeu.

Pentru reflecție personală:

– Deși nu a fost meritul meu, deși uneori am rătăcit pe străzile lumii, Domnul mă cheamă la mântuire. Invitat fiind, privind la mine, mă întreb:

– Cum răspund invitației lui Dumnezeu la mântuire? Particip la Sfânta Liturghie, pregustarea ospățului ceresc? Cum arată haina mea de nuntă?


Gând misionar:

Mă rog să putem da mărturie în fața oamenilor care cred că nu mai au nevoie de Dumnezeu:

Tată bun, care inviți lumea întreagă la ospățul Fiului tău, dă-ne harurile Duhului Sfânt ca să putem da mărturie în fața tuturor despre importanța mântuirii. Însoțește-ne în drumul vieții și ajută-ne să venim la tine pregătiți de sărbătoare, purtând haina potrivită a credinței autentice, a faptelor bune, care se manifestă în trăirea unei vieți în armonie cu Dumnezeu și frații. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *