Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 11, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 24-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 24-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 24-a  Duminici din Timpul de peste an.

Tinerii sunt invitați să se gândească la legătura strânsă între iubirea și iertarea pe care omul le primește de la Dumnezeu și iubirea și iertarea pe care omul le oferă aproapelui. Iertarea gratuită oferită fraților este garanția iertării lui Dumnezeu. În momentul judecății Dumnezeu va acționa cu fiecare așa cum fiecare a acționat față de aproapele.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Fii îngăduitor, căci toți avem nevoie de iertare.” – Seneca

– Fragmentul evanghelic al acestei duminici subliniază datoria oricărui creștin de a ierta din inimă, fără resentimente și fără rezerve. La întrebarea lui Petru „De câte ori trebuie să iert fratelui?”, Isus îi răspunde „de șaptezeci de ori șapte” adică mereu, fără măsură.

– Parabola care urmează întrebării lui Petru demonstrează, așadar, calitatea iertării și nu atât cantitatea iertării (de câte ori). Dacă Dumnezeu este nemărginit în iertare, atunci și omul trebuie să facă la fel. Comportamentul omului trebuie să se modeleze după cel al lui Dumnezeu, care nu refuză niciodată și nimănui iertarea; iar iertarea lui Dumnezeu este gratuită: nu este meritată și nici câștigată, este un dar.

– Există o legătură strânsă între iubirea și iertarea pe care omul le primește de la Dumnezeu și iubirea și iertarea pe care omul le oferă aproapelui. Iertarea gratuită oferită fraților este garanția iertării lui Dumnezeu. În momentul judecății Dumnezeu va acționa așa cum omul a acționat față de ceilalți.

Pentru reflecție personală:

– Atunci când nu arăt iubire și iertare față de fratele meu mă comport ca și când uit de Dumnezeu și de tot binele pe care l-a făcut el pentru mine. Mă întreb:

– Care este atitudinea mea față de aproapele? Îmi este greu să iubesc, să iert? De ce?


Gând misionar:

Mă rog pentru armonia și pacea dintre oameni, pentru o inimă milostivă și iertătoare:

Doamne, luminează cu Duhul tău acțiunile noastre și ajută-ne să urmăm ceea ce ne-ai învățat astăzi prin cuvântul tău. Dumnezeule al dreptății și al iubirii, care ne ierți gratuit și ne înveți ca și noi să-l iertăm pe fratele nostru, creează în noi o inimă nouă după imaginea Fiului tău, o inimă mai mare decât orice ofensă. Îți mulțumim pentru iertarea pe care ne-o oferi zi de zi. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *