Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 16, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 24-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 24-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 24-a  Duminici din Timpul de peste an.

Tinerii sunt invitați să conștientizeze că Împărăția cerurilor este un dar gratuit și că Dumnezeu îl oferă tuturor celor care sunt binevoitori și se arată dispuși să lucreze în via sa. Dumnezeu, asemenea stăpânului din Evanghelie, nu obosește să caute și să cheme, oferind în final tuturor aceeași răsplată, aceea de a fi parte din marea familie a lui Dumnezeu care moștenește Împărăția.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Iubește munca, chiar dacă nu ai nevoie de ea pentru a te întreține.” – Ioan Gură de Aur

– Fragmentul evanghelic ne vorbește despre un Dumnezeu generos în a dărui. Tot în acest fragment observăm, prin imaginea stăpânului viei, 3 modalități de acțiune ale lui Dumnezeu:

1. Stăpânul nu exclude pe nimeni: are nevoie de mulți muncitori în via sa și nu lasă pe nimeni fără lucru. Dumnezeu Tatăl îi iubește pe toți oamenii și vrea ca aceștia prin implicarea lor să se simtă parte a Împărăției sale.

2.  Stăpânul caută lucrători la ore diferite ale zilei (diferite ore ale vieții) și îi primește pe toți. Dumnezeu nu obosește să caute, să invite lucrători pentru împărăția sa, pentru că niciodată nu este prea târziu să lucrezi în via sa.

3.  La finalul zilei oferă tuturor aceeași recompensă. Dumnezeu nu este nedrept, el este bun și imparțial, asemenea unui tată care-și iubește copiii indiferent de vârstă și indiferent de rezultate.

– Avertismentul final ne îndeamnă să reflectăm la faptul că fie că suntem primii, fie că suntem ultimii, Dumnezeu ne cheamă, ne primește și ne oferă tuturor Împărăția sa. Nimeni nu trebuie să se gândească despre sine că este primul, că este mai bun decât celălalt.

Pentru reflecție personală:

– Rugăciunea Tatăl nostru mă face conștient că ceilalți sunt frații mei. Mă întreb:

– Sunt îngăduitor, generos cu frații mei, imitându-l pe Creatorul și Tatăl meu? Cred eu că Împărăția este un dar gratuit și nu o răsplată a efortului omenesc?


Gând misionar:

Mă rog pentru cei ce lucrează în via Domnului:

Tată, bun și milostiv, care oferi tuturor oamenilor harurile Împărăției Tale, căile noastre sunt departe de căile tale, precum pământul de cer. Deschide-ne inimile pentru a înțelege onoarea de a lucra în via ta încă de dimineață, fără a fi consumați de păcatul invidiei. Dă-ne ochi buni, recunoscători pentru binele primit și bucuroși pentru binele fraților noștri și ajută-ne să ajungem cu toții la bucuria promisă de tine. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *