Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 2, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a după Crăciun

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a după Crăciun

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici după Crăciun.

Tinerii sunt invitați să aprofundeze, să analizeze mai bine momentul Nașterii Domnului: De ce Crăciunul este un semn de iubire din partea lui Dumnezeu și un motiv de speranță pentru oameni.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de speranță!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Lipsa de implicare a celor buni duce la succesul celor răi peste tot și în orice timp.” – Marc René de Montalembert

– „Prologul”, începutul Evangheliei Sf. Ioan, cere o analiză atentă a textului. „Cuvântul lui Dumnezeu”, „Cuvântul viu”, este Fiul lui Dumnezeu devenit om pentru a vorbi oamenilor în numele Tatălui. El vine să-i lumineze și să-i îndrume pe oameni către Tatăl, să le ofere darul vieții veșnice, să-i ajute să devină copii ai lui Dumnezeu. Tristețea evanghelistului vine din faptul că poporul evreu nu s-a deschis harului și adevărului și nu a primit Cuvântul.

– Nașterea Domnului este: 1. semn al iubirii lui Dumnezeu – pentru că arată modul minunat în care Dumnezeu a decis să-l salveze pe om și să-l ridice din mizeria păcatului, la demnitatea de copil al său; 2. motiv de speranță pentru om – pentru că Isus eliberează omul de păcat, de egoism și mândrie, și risipește întunericul, călăuzindu-l pe calea binelui, spre fericirea lui Dumnezeu.

Pentru reflecție personală:

– Crăciunul, cea mai populară sărbătoare din lume, riscă să-și piardă adevăratul sens dacă devine doar o acumulare de cadouri, un festival folcloric. Mă întreb:

– Ce a însemnat pentru mine Crăciunul? Spre ce am fost mai mult orientat în această perioadă? I-am oferit atenție pruncului Isus, Cuvântului viu intrat în lume?


Gând misionar:

Mă rog să redescoperim adevărata semnificație a Crăciunului:

Dumnezeule atotputernic și iubitor, ajută omenirea să privească mai atent la gestul tău de iubire, acela de a-l trimite pe Fiul tău în lume pentru răscumpărarea și mântuirea noastră. Să ne bucurăm de frumusețea luminilor și de generozitatea cadourilor de Crăciun, dar să nu uităm niciodată de bunătatea și de generozitatea ta, de la care a pornit totul. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *