Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 15, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici din Timpul de peste an.

Textul evanghelic le descoperă tinerilor cât de importantă este privirea atentă în căutarea, întâlnirea și cunoașterea lui Isus. Numai cei atenți, asemenea apostolilor Andrei și Ioan, vor avea bucuria de a vorbi cu Isus, de a vedea unde locuiește și de a rămâne alături de El.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența Domnului!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Cea mai frumoasă locuință o poți avea numai în sufletul cuiva.” – Anonim

– Fragmentul, parte integrantă a capitolului I din Evanghelia sfântului Ioan, arată cât de importantă este pentru evanghelist chemarea ucenicilor. Deși l-au întâlnit pe Isus pentru prima dată, ucenicii lasă totul pentru a-l urma.

– Pe malurile râului Iordan, râul traversat de poporul ales pentru a intra în țara promisă, Ioan Botezătorul dă mărturie că Isus este „Mielul lui Dumnezeu”, cel sacrificat pentru eliberarea tuturor. Mielul era jertfit de evrei în noaptea Paștelui, amintind eliberarea din sclavia egipteană. Sângele mielului i-a salvat de la moarte pe evrei, iar carnea le-a dat puterea de a începe un nou drum al libertății. Ioan Botezătorul anunță un nou Paști, o nouă eliberare.

– La auzul mărturiei Andrei și Ioan se pun în mișcare, îl caută pe Isus și rămân cu el. Ioan Botezătorul dă mărturie, iar Andrei face același lucru în fața fratelui său, Simon Petru. Evanghelia, vestea cea bună, se transmite în mod direct, prin mărturie personală. Înaintea oricărei căutări și locuiri cu Isus, există o mărturie.

– Fragmentul repetă de mai multe ori importanța atenției, a privirii atente, în urmarea lui Isus: 1. Ioan îl privește pe Isus; 2. Isus îi vede pe apostoli; 3. Isus îi invită pe apostoli să vadă; 4. Ucenicii merg și văd; 5. Isus îl privește pe Petru.  Cel care-l caută pe Isus, care vrea să-l întâlnească și să rămână cu El, trebuie să-și antreneze vederea, să-și fixeze privirea inimii asupra lui Isus.

Pentru reflecție personală:

– Dacă pentru a locui cu Isus trebuie să am: o privire atentă, o căutare neîntârziată, o ascultare docilă și o deschidere extraordinară pentru a-l urma, mă întreb:

– Cine îmi vorbește astăzi despre Isus? Cât de atent sunt la cuvintele legate de El? Ce caut în viață? Știu unde locuiește Isus? Am adus pe cineva, până acum, la El?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să-l putem întâlni pe Isus:

Doamne, tu oferi fiecărui om șansa de a-l cunoaște și de a „locui” cu Isus. Prin cuvântul unui prieten; prin sfatul unui om înțelept și credincios; prin cuvintele Sfintei Scripturi; printr-o încercare, o bucurie, un eșec sau o victorie, tu ne revelezi semnele prezenței tale în lume, în Biserică, între oameni. Ajută-ne să nu lăsăm să cadă în van niciun cuvânt al tău, pentru a te căuta, a te cunoaște și pentru a locui cu tine. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *