Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 5, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a din Advent

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a din Advent

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici din Advent.

Tinerii sunt invitați să pregătească drumul Mântuitorului. O pregătire adecvată presupune ordine și curățenie în suflet; presupune o înaintare continuă în deșert, acolo unde omul învață să renunțe la lucrurile inutile și să păstreze doar lucrurile esențiale. Deșertul este locul alegerilor importante.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de smerenie!

Pr. Florin-Petru Sescu


Materialul video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Cine nu se apleacă sub greutatea mortificării, curând se va apleca sub greutatea viciilor.” – Henri Dominique Lacordaire

– Fragmentul evanghelic este o chemare la convertire, convertire ce capătă o mai mare însemnătate datorită austerității și coerenței din viața sfântului Ioan Botezătorul, care este fidel întru totul lui Dumnezeu.

– Invitația la schimbare este însoțită de o veste bună, aceea a apropierii Mântuitorului. Ioan Botezătorul, ultimul profet al Vechiului Testament, pregătește venirea Domnului, atât prin predica sa, cât mai ales prin exemplul său. El este atât vocea, cât și exemplul de viață, care invită la convertire, la schimbarea mentalității, a modului de a gândi. A pregăti strada, în acest context, înseamnă a corecta modul de a trăi, înseamnă schimbarea vieții, pentru că Domnul vine pentru a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu, pentru a le oferi iertarea și pentru a-i transforma prin darul Duhului Sfânt.

– Pentru o pregătire adecvată, omul trebuie să facă ordine și curățenie în suflet; trebuie să înainteze în deșert, acolo unde sunt lăsate de-o parte lucrurile inutile, banale, care îi încarcă fără sens bagajul vieții și ia cu sine doar lucrurile importante. Deșertul este locul dezlipirii de inutil și orientarea spre esențial.

Pentru reflecție personală:

– Dacă drumul vieții este asemănător cu parcurgerea unei distanțe mari pe jos; dacă această distanță presupune surprize și încercări, dar mai ales oboseală, mă întreb:

– Cât de des îmi revizuiesc această călătorie și ce păstrez în bagajul vieții? Cât de solidar sunt cu cei care mă însoțesc? Cum pregătesc venirea lui Isus de Crăciun?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca în acest timp să îndreptăm drumul vieții noastre pentru ca pruncul Isus să poată ajunge mai ușor și mai bine la noi:

Doamne, ajută-ne să pregătim venirea Fiului tău. Purifică inima și conștiința noastră de orice sentiment de superioritate, de mândrie, de ură sau invidie, și fă-ne solidari cu cei ce ne însoțesc pe drumul vieții, înțelepți în a alege ceea ce este esențial pentru drumul pe care-l parcurgem, puternici în a urca de-a dreptul drumul spre tine. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *