Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 8, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a a Paștelui

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 2-a a Paștelui

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica a 2-a a Paștelui.

Tinerii sunt invitați să descopere importanța duminicii și a comuniunii în Biserică. Textul devine un argument al faptului că Duminica este prin excelență ziua întâlnirii noastre cu Domnul, iar această întâlnire întărește mărturia de credință a comunității care devine mărturisitoare prin harul Duhului Sfânt.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.” – Antoine de Saint-Exupery

– Fragmentul ne vorbește despre cele două apariții ale Domnului în mijlocul apostolilor, arătând că Duminica devine Ziua Domnului: în seara Paștelui, Duminică, și opt zile mai târziu. Isus le apare mai întâi pentru a-i liniști și întări, apoi pentru a confirma că ei vor continua misiunea sa. Apostolii, Biserica primară, încă temători în Cenacol, au nevoie de prezența lui Isus înviat, recunoscut prin răni, și de pacea sa.

– Gestul lui Isus de a sufla asupra discipolilor reia gestul primordial al creației, care amintește că omul există datorită suflului de viață primit de la Dumnezeu. Isus îl revarsă pe Duhul Sfânt pentru ca: 1. Omul să renască la comuniunea cu Dumnezeu; 2. Apostolii să-și poată îndeplini misiunea încredințată. Isus înviat, trimisul Tatălui, transmite puterea sa apostolilor arătând continuitate în misiune.

– Necredința lui Toma arată că: credința înseamnă încredere în cuvântul Domnului fără a avea nevoie de semne vizibile/sensibile. Datorită lui Toma, Isus îi proclamă fericiți pe cei care nu-și fondează credința pe simțuri, ci pe mărturia comunității.

Pentru reflecție personală:

– Credința se naște, crește și se dezvoltă ascultând, fără ajutorul semnelor vizibile. Mă întreb: Eu pe ce îmi întemeiez credința? Sunt parte a unei comunități de credință?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca noi creștinii să ne unim în mărturisirea aceleași credințe:

Doamne, deși noi am primit același botez; deși am fost inserați în aceeași Biserică, Trupul tău Mistic; deși mărturisim credința noastră în tine, suntem încă fragili în credință, pentru că nu știm să stăm aproape unii de alții, mărturisind una și aceeași credință. Dă-ne harul ca uniți într-o singură Biserică, familia ta, să stăm la aceeași masă la care ne putem hrăni cu pâinea cuvântului și cu trupul tău. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *