Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jul 31, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 18-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 18-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia continuă cu fragmentul evanghelic al celei de-a 18-a  Duminici din Timpul de peste an.

Tinerii sunt invitați de Isus să fie atenți la nevoile altora. Sunt invitați să rupă, să frângă pâinea împreună cu alții, pentru că generozitatea trebuie să fie caracteristica oricărui creștin. Astăzi, în multe colțuri ale lumii lipsește pâinea pentru că oamenii decid să mănânce pâinea proprie fără a o împărți cu alții. Mică sau mare, pâinea se înmulțește atunci când se rupe. Dacă tinerii ar învăța să pună în comun resursele personale, ar putea fi părtași la multe minuni ale lui Dumnezeu. Așa cum împărtășirea ideilor generează o multitudine de soluții, împărtășirea sentimentelor multiplică pacea, iar împărtășirea capacităților multiplică inițiativele, generozitatea multiplică iubirea în lume. Totul începe cu puținul fiecăruia, pus în comun.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de generozitate!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Când pâinea mea devine pâinea noastră, darul este o sămânță de miracol” – Ermes Ronchi

– Fragmentul evanghelic îl prezintă pe Isus dornic să se retragă după uciderea lui Ioan Botezătorul. Cu toate acestea este atent la mulțimea care îl caută și nevoile ei.

– „Dați-le voi să mănânce” arată că Dumnezeu cere mereu contribuția omului pentru a împlini miracole. Omul trebuie să contribuie cu ceva spiritual (credința) sau material (darul său). Minunea începe de la puținul pe care omul îl oferă.

– Apostolii, conștienți de puținul lor, consideră că mulțimea trebuie să-și caute de mâncare. În logica lui Isus generozitatea, grija față de aproapele sunt pe primul loc. Astfel a cumpăra este înlocuit cu a dărui. Biserica și toți creștinii trebuie să se simtă responsabili atât de foametea materială cât și cea spirituală pe care o simt oamenii.

– Ucenicii iau pâinea binecuvântată și o împart. Ruperea, frângerea, generozitatea trebuie să fie caracteristica oricărui creștin. Astăzi lipsește pâinea pentru că mulți oameni au decis să mănânce pâinea proprie fără a o împărți cu alții. Mică sau mare, pâinea se înmulțește atunci când se rupe. Dacă punem în comun resursele noastre, putem împlini miracole, așa cum împărtășirea ideilor generează o multitudine de soluții, împărtășirea sentimentelor multiplicarea păcii, împărtășirea capacităților o multitudine de inițiative. Totul începe cu fiecare dintre noi, cu puținul nostru.

Pentru reflecție personală:

– Ca om sunt dependent: natural, de hrană pentru a supraviețui; social, de alții pentru a crește; spiritual, de Dumnezeu pentru a trăi pe deplin. De aceea mă întreb:

– Știu să împart cu alții ceea ce am? Sunt atent la nevoile altora? Particip la minuni?


Gând misionar:

Mă rog pentru toți cei săraci, pentru cei lipsiți de hrană:

Doamne, care îți arăți dragostea paternă prin compasiunea Fiului, fă ca pâinea înmulțită de providența ta să fie împărțită cu iubire, iar Împărtășania să ne deschidă la dialog și slujire. Deschide-ne inima pentru a fi atenți la nevoile aproapelui, pentru a proteja și pentru a contribui la o lume mai generoasă, mai solidară. Ajută-ne să învingem foametea, agravată de conflicte și de risipa alimentelor la care, uneori tacit, suntem complici. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *